Zelf maken: Huzarensalade

Er gaat geen barbecue aan ons voorbij zonder dat er een salade op tafel staat. Of dit nu een pastasalade is of Caprese, er moet iets fris bij. Salades die van huis uit regelmatig op tafel staan zijn aardappelsalades, rundvleessalades en huzarensalades. Heerlijk vind ik ze, zo’n grote lepel van een salade op je bord… Jum. Die klassieke salades kun je ook prima zelf maken en vandaag trap ik af met de eerste: huzarensalade. Huzarensalade is oorspronkelijk een salade die gemaakt wordt van aardappel en rundvlees, maar omdat ik deze salade in de zomermaanden graag iets frisser heb, heb ik hamblokjes gebruikt in mijn recept. Sowieso maak ik de salade trouwens net een beetje anders dan hoe je hem in de winkel koopt. Traditioneel gezien wordt de mayonaise namelijk ook apart van de salade geserveerd, maar ik vind het veel lekkerder om deze er al door te roeren. Hoe dan ook, het resultaat vond ik geweldig. Zoals ik al zei ben ik gek op dit soort salades en ik had er dan ook geen problemen mee om een flinke bak huzarensalade als lunch weg te werken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Huzarensalade

3.80 van 43 stemmen

Huzarensalade

Porties4 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 2 eieren
  • 4 augurken
  • 1 sjalot
  • 200 gr hamblokjes
  • 100 gr doperwtjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook.
  • Was de aardappels grondig en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 15 - 20 minuten gaar.
  • Kook ondertussen ook de eieren in 9 minuten gaar. Schep de eieren uit de pan, laat ze schrikken onder de koude kraan en kook vervolgens de doperwtjes in het overgebleven water in 5 minuten gaar.
  • Snijd de augurk en sjalot fijn en doe deze samen met de hamblokjes in een kom.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met behulp van een aardappelstamper.
  • Schep de mayonaise en dijonmosterd bij de fijngestampte aardappelen in de pan en roer dit goed door.
  • Snijd een van de eieren in stukken en de ander in plakjes, deze laatste gebruik je ter decoratie van de salade. Je kunt het tweede ei echter ook door de salade scheppen.
  • Voeg alle ingrediënten aan de aardappels toe en breng de huzarensalade op smaak met peper en zout.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Huzarensalade

Join the Conversation

  1. Nicole says:

    Deze salade gemaakt voor een bbq. Echt heerlijk! Ik koop dus nooit meer kant en klare huzarensalade. Ook zo makkelijk om te maken :)

  2. Gerda Damwijk says:

    Geachte mevrouw / heer ,

    Wij hebben samen huzarensalade gemaakt.

    Met vriendelijk groet ,

    Gerda Damwijk

    1. Sabine Author says:

      En, viel de salade in de smaak?

  3. Gerda Damwijk says:

    Vandaag heb ik huzaren salade gemaakt

    1. Mirella says:

      Hamblokjes vervangen voor Cornedbeef en mais toevoegen en dan is het recept perfekt.

  4. Reinier says:

    Wat voor aardappel heb je gebruikt??

    Staat op de planning voor het weekend!

    1. Sabine Author says:

      Ik heb kruimige aardappelen gebruikt, het soort weet ik helaas niet meer.

  5. Hanneke says:

    Het klinkt heerlijk, als je het recept voor 4 personen aanhoudt, hoeveel gram heb je dan ongeveer aan het eind? Gewoon 1 bak in de supermarkt of… Alvast bedankt!

  6. Elmer says:

    Vandaag gemaakt en ik vond hem geweldig lekker. Overigens met een redelijk vastkokende aardappel die ik redelijk grof geprakt heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close