Toen ik nog bij mijn ouders woonde aten we vier/vijf van de zeven dagen AGV, aardappels – groenten en vlees dus. Het kwam dan ook regelmatig voor dat ik een worstje, slavink, rundervink of boomstammetje (mijn favoriet!) voorgeschoteld kreeg. Iets dat ik niet erg vond, ik vond het vlees namelijk altijd erg lekker. Ik besefte me dat ik eigenlijk nooit van die typische Hollandse vleesjes zelf heb gemaakt en dat vond ik wel eens tijd worden. Ik ging aan de slag met het maken van Rundervink! Een gehaktrolletje omwikkelt met rookvlees en dan gebakken in de pan. En eerlijk? Een zelfgemaakte rundervink is vele malen lekkerder dan een voorverpakte variant. Moeilijk is het trouwens ook niet, dus vanaf nu kun je een rundervink lekker zelf maken!

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 160 gram extra mager rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 6 plakjes rookvlees
  • peper en zout

1. Doe het gehakt samen met het ei, de knoflookpoeder, cayennepeper, het paneermeel en peper en zout in een kom.

2. Kneed het gehakt door zodat alle ingrediënten goed met elkaar mengen.

3. Vorm twee gehaktballen van het mengsel en duw deze vervolgens in de vorm van dikke sigaren.

4. Leg een plakje runderrookvlees op een snijplank en leg de gehaktstaaf in het midden van dit plakje. Leg vervolgens twee plakjes rookvlees trapsgewijs bovenop de gehaktstaaf en rol de Rundervink op zodat de plakjes rookvlees aan elkaar blijven plakken.

5. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de Rundervinken eerst rondom bruin.

6. Draai het vuur iets lager, doe de deksel op de pan en bak de Rundervinken in tien minuten helemaal gaar.

Meer fan van slavinken, gebruik dan (katen)spek in plaats van rookvlees!

Rundervink

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. inge

    Ik heb ze zojuist gemaakt, meteen maar 4 zodat ik vooraad heb. Maar ze worden met deze hoeveelheden wel 140 gram! Zwaarder dan wanneer je ze bij de slager koopt. Nu zal dat hier niet zo’n probleem zijn, het komt wel op. :-) Maar dat is voor anderen misschien net te veel. Iets om rekening mee te houden.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.