Zoete aardappel met kip en koriander

Ik ben een groot fan van de zoete aardappel en mik er dan ook regelmatig een paar in mijn boodschappenmandje. Je kunt er alle kanten mee op en ze zijn heel erg makkelijk te bereiden. In de oven heeft mijn voorkeur omdat ze dan mooi rustig garen en je er geen omkijken naar hebt. Ondertussen maak ik de rest van het gerecht klaar en dus heb je in een soort van handomdraai (de oven kan even duren namelijk), een hele lekkere maaltijd of lunch. Easy! Voor deze zoete aardappel met kip heb ik de zoete aardappels gehalveerd, gevuld met kip en paprika en afgemaakt met een frisse dressing van Griekse yoghurt en koriander. Een klein feestje op tafel.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen):

  • 2 zoete aardappels
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kipfilets (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 125 ml Griekse Yoghurt
  • een paar takjes verse koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder

1. Verwarm de over voor op 200 graden.

2. Was de zoete aardappels (de schil mag je eraan laten), halveer ze en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven voor zo’n 45 minuten.

3. Snipper de ui. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Rasp de teentjes knoflook en voeg toe aan de ui. Voeg daarna de blokjes kip toe en bak deze mooi bruin. Op het laatst voeg je de blokjes paprika toe, laat het geheel nu nog even garen.

4. Ondertussen maak je de dressing. Lepel de Griekse yoghurt in een schaaltje en meng de paprikapoeder erdoor zodat de dressing een lichtoranje kleur krijgt. Snijd de koriander fijn en voeg de helft toe aan de dressing.

5. Zijn de aardappels gaar? Dit kun je testen door er met een vork in te prikken, als ze zacht aanvoelen dan zijn ze gaar. Het vel komt er zelfs een beetje van los.

6. Nu is het een kwestie van vullen. Ik heb met een lepel een beetje uit de zoete aardappels geschraapt zodat er een kuiltje ontstaat. Vul het kuiltje van iedere aardappel met wat van het kipmengsel en een flinke lepel dressing. Maak af met nog een beetje koriander.

 

OMF_Vivian_ZoeteAardappelKipKoriander_700x1049

Join the Conversation

  1. MARIJKE says:

    Ben ook gek op zoete aardappel. Zoveel dingen mee te maken!

  2. Rachel Kromdijk says:

    Ik heb werkelijk waar nog nooit zoete aardappel op, ik ben wel erg benieuwd!

  3. Liefs Lara says:

    Heerlijk dit! Ik ben zo ontzettend gek op zoete aardappel. Dit is zeker een leuke variatie die ik ga proberen.

  4. tati de boer says:

    FIJNNNNN!

  5. Isabel says:

    Zoete aardappels en koriander – you can’t go wrong on that one! Het klinkt ontzettend lekker!

  6. Wendy says:

    Gister gemaakt! Het was heeeeeeerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close