Dat stamppotjes alleen voor de winter zijn bedoeld is al lang achterhaalt. Het recept voor de zoete aardappelstamppot die ik vandaag met je deel bewijst dit alleen maar des te meer. Ik kwam erachter (zo gebeurt dat soms hier, gewoon niet weten wat je in huis hebt…) dat ik nog wat zoete aardappelen had liggen en ik wilde er weer wat anders mee doen. De vorige keer maakte ik er rösti van, wat heel goed in de smaak viel, maar deze keer dus een stamppotje. Omdat ik er een smaakbommetje van wilde maken voegde ik een hoop extra ingrediënten toe, waaronder spinazie en Parmezaan. Blijvertje dit!

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 350 gram zoete aardappel
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 grote ui
 • 1 rood pepertje
 • 1 handvol spinazie
 • 1 bosui
 • 1 liter groentebouillon
 • Parmezaanse kaas
 • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Schil ook de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer twee centimeter.

2. Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en fruit hierin de ui met de knoflook en het pepertje.

3. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en schep dit nog even kort om.

4. Schenk de groentebouillon in de pan en laat het geheel koken tot de zoete aardappel zacht is geworden. Dit kost je maximaal 20 minuten.

5. Schenk de zoete aardappel af maar houd een klein beetje bouillon (ongeveer 2 eetlepels) achter in de pan. Zorg ervoor dat de ui, knoflook en rode peper ook achterblijven in de pan!

6. Stamp het geheel met een aardappelstamper fijn.

7. Was de spinazie en snijd de bosui in ringetjes. Schep beide groenten door de zoete aardappelstamppot.

8. Breng de zoete aardappelstamppot op smaak met peper en zout en garneer met Parmezaanse kaas.

zoete aardappelstamppot

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

 1. Hester

  Ik heb afgelopen voorjaar in Parijs in een vrij luxe restaurant iets van zoete-aardappelpuree op. Dat was echt enorm romig en daardoor súper machtig, dus dat vond ik geen heel groot succes, maar dit klinkt goed!

  Beantwoorden
 2. Olaf W

  Wow super lekker deze ga ik vanavond.. ik weet alleen niet of ik en mijn vriend genoeg hebben aan 350 gram aardappelen en ik doe er een verse worst bij ;-)

  Beantwoorden
 3. Janneke

  Zojuist gemaakt. Erg lekker! Ik heb er gegrilde biefstukreepjes aan toegevoegd. Maar het recept is amper genoeg voor 1 persoon als avondmaaltijd! Zeker verdubbelen dus!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.