Zoete aardappelstamppot met spinazie en Parmezaan

Dat stamppotjes alleen voor de winter zijn bedoeld is al lang achterhaalt. Het recept voor de zoete aardappelstamppot die ik vandaag met je deel bewijst dit alleen maar des te meer. Ik kwam erachter (zo gebeurt dat soms hier, gewoon niet weten wat je in huis hebt…) dat ik nog wat zoete aardappelen had liggen en ik wilde er weer wat anders mee doen. De vorige keer maakte ik er rösti van, wat heel goed in de smaak viel, maar deze keer dus een stamppotje. Omdat ik er een smaakbommetje van wilde maken voegde ik een hoop extra ingrediënten toe, waaronder spinazie en Parmezaan. Blijvertje dit!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 350 gram zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 rood pepertje
  • 1 handvol spinazie
  • 1 bosui
  • 1 liter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Schil ook de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer twee centimeter.

2. Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en fruit hierin de ui met de knoflook en het pepertje.

3. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en schep dit nog even kort om.

4. Schenk de groentebouillon in de pan en laat het geheel koken tot de zoete aardappel zacht is geworden. Dit kost je maximaal 20 minuten.

5. Schenk de zoete aardappel af maar houd een klein beetje bouillon (ongeveer 2 eetlepels) achter in de pan. Zorg ervoor dat de ui, knoflook en rode peper ook achterblijven in de pan!

6. Stamp het geheel met een aardappelstamper fijn.

7. Was de spinazie en snijd de bosui in ringetjes. Schep beide groenten door de zoete aardappelstamppot.

8. Breng de zoete aardappelstamppot op smaak met peper en zout en garneer met Parmezaanse kaas.

zoete aardappelstamppot

Join the Conversation

  1. Farah - Food and other Friends says:

    Ohh dit lijkt me heel lekker! En inderdaad ook super geschikt voor de zomer :).

  2. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er goed uit! En lekker die parmezaanse kaas erover.

  3. Brenda (kookt) says:

    Wat een verrassende combi Sab! Lijkt me heerlijk!

  4. Ruurdje says:

    Oeh, deze klinkt goed, ga ‘m binnenkort maken! :)

  5. Hester says:

    Ik heb afgelopen voorjaar in Parijs in een vrij luxe restaurant iets van zoete-aardappelpuree op. Dat was echt enorm romig en daardoor súper machtig, dus dat vond ik geen heel groot succes, maar dit klinkt goed!

  6. Sabrina says:

    Klinkt lekker!

  7. Roxanne says:

    Ik wil nog steeds een keer iets met zoete aardappel maken (nog nooit gedaan!), dit lijkt me erg lekker :)

  8. Annie says:

    Afgelopen weekend gemaakt en werkelijk heerlijk.

  9. Olaf W says:

    Wow super lekker deze ga ik vanavond.. ik weet alleen niet of ik en mijn vriend genoeg hebben aan 350 gram aardappelen en ik doe er een verse worst bij ;-)

  10. Janneke says:

    Zojuist gemaakt. Erg lekker! Ik heb er gegrilde biefstukreepjes aan toegevoegd. Maar het recept is amper genoeg voor 1 persoon als avondmaaltijd! Zeker verdubbelen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close