test

Bij de Springrolls die Jürgen jullie een tijdje geleden liet zien moet natuurlijk ook chilisaus worden geserveerd. En hoewel je dat prima uit een flesje kunt halen, is het nog leuker (en smakelijker!) om de saus zelf te maken. Gelukkig kan Jürgen jullie ook daar prima in voorzien. Dus vandaag deelt hij met jullie een recept voor zoetzure chilisaus. Bewaar de saus afgedekt in in een schaaltje of schenk het in een flesje, dan is hij prima nog een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram kristalsuiker
  • 40 ml azijn
  • ½ stengel limoengras
  • gember
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml water
  • 50 gram sambal oelek

1. Zet het water samen met het suiker in een steelpannetje op het vuur. Roer even goed door tot de suiker is opgelost en breng het geheel aan de kook.

2. Voeg de rest van de ingrediënten met uitzondering van de sambal toe en roer nogmaals goed door. Breng het geheel wederom aan de kook en laat het zachtjes inkoken tot de saus wat dikker wordt.

3. Giet de saus door een zeef zodat de grote stukken achterblijven en roer vervolgens de sambal goed door het overgebleven vocht.

4. Laat de saus voordat je hem gebruikt volledig afkoelen.

Bron featured image: barefeetinthekitchen.blogspot.com

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.