Zonder pakje: Beef Shanghai

Vorig jaar deelde ik op OMF het recept voor Roerbakmie zonder pakje. Het was mijn doel om meer van dit soort maaltijden uit pakjes na te maken met een volledig zelfgemaakt recept. Maar ja, ik was zwanger, deed voorbereidingen voor mijn verlof, Corona kwam vervolgens om de hoek en alles verdween even op de achtergrond. Een paar weken geleden riep ik jullie echter via Instagram op om jullie favoriete pakjes-maaltijden met me te delen. Ik heb echt een wáslijst in mijn notities staan inmiddels en er zaten een aantal maaltijden tussen die veruit het populairst waren. Waaronder Beef Shanghai van Knorr. Ik bestelde het pakje mee met de boodschappen, kookte het gerecht volgens en met het pakje en ontleedde vervolgens de complete ingrediëntenlijst om er een homemade versie van te maken. En zie hier het resultaat!

Er gaan nogal wat ingrediënten in deze Beef Shanghai, maar het bekende pakje van Knorr is dan ook behoorlijk gevuld met verschillende zakjes. Ik vind mijn versie in ieder geval geslaagd! Voor het op smaak brengen van de noedels heb ik lijnzaadolie gebruikt omdat deze echt een subtiel smaakje afgeeft, maar mocht je dit niet in huis hebben kun je het ook prima achterwege laten of zonnebloemolie gebruiken. Dit geeft dan weliswaar geen smaak af, maar de meeste smaak komt toch uit het vlees en de saus.

DISCLAIMER: het is met dit recept/deze rubriek de bedoeling om de smaak van de maaltijdpakjes na te maken. Ik maak dus GEEN authentiek Chinees recept maar echt de smaak zoals je die krijgt wanneer je de maaltijd maakt met het pakje van Knorr.

Beef Shanghai zonder pakje

Beef Shanghai zonder pakje

3.20 van 57 stemmen

Beef Shanghai (zonder pakje)

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast, maar liever direct opeten
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • wok

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • snufje cayennepeper

Groenten

  • 200 gr prei
  • 125 gr taugé

Saus

  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 4 el sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el oestersaus
  • 2 el maizena
  • 200 ml water

Noedels

  • 300 gr woknoedels
  • 1 el lijnzaadolie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom. Kneed het geheel goed door en vorm balletjes van ong. 1,5cm doorsnede.
  • Verhit een beetje olie in een wok en bak hierin de gehaktballetjes tot ze bruin kleuren.
  • Voeg de prei en taugé aan de gehaktballetjes toe en wok deze 2 minuten mee.
  • Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en schenk dit bij het vlees en de groenten in de pan.
  • Roer goed door en breng aan de kook. Kook het geheel voor een minuut of 5, tot de saus dikker is geworden.
  • Kook ondertussen de noedels in 3 minuten gaar. Giet ze af en roer de lijnzaadolie door de noedels.
  • Schep de noedels op de borden en serveer hier de gehaktballetjes met de groenten en de saus bovenop. Maak desgewenst af met geroosterde sesamzaadjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Beef Shanghai zonder pakje

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Wat is het verschil tussen sojasaus en donkere sojasaus?

    1. Sabine Author says:

      Smaak! Donkere sojasaus wordt langer gerijpt, is wat dikker en vaak ook minder zout dan lichte (= de sojasaus zoals je hem in de supermarkt koop) sojasaus.

  2. Sonja says:

    Hoi, ziet er heerlijk uit. Maar wat is het verschil tussen soyasaus en donkere soyasaus?

    1. Sabine Author says:

      Zie mijn antwoord op de comment van Daniëlle :)

      1. Mieke van Rijn-Remans says:

        Weer een gerecht op ons favorietenlijstje . We hebben echt zitten smullen.

  3. Mandy says:

    Direct het recept opgeslagen, haha! Dit maakte ik zo vaak in mijn studententijd toen ik begon met zelf koken, dus dit moet ik wel een keer from scratch uitproberen.
    Heb je nog een tip ter vervanging van oestersaus? Kun je dat vervangen door ketjap/sojasaus? Mijn man is namelijk allergisch voor vis/schelp/schaaldieren en heb het daarom nog nooit gebruikt.

  4. Maaike says:

    Erg lekker Sabine! Vanavond gemaakt. Donkere sojasaus had ik gevonden bij de Jumbo.

    1. Sabine Author says:

      Oh super zeg!

  5. Lianne says:

    Heerlijk! Lijkt écht op de pakjes versie!
    Ik had alleen geen donkere sojasaus en oestersaus maar vond hem heerlijk…de kids ook trouwens, de 4jarige die normaal erg kieskeurig is zei ” wat smaakt dit lekker mama”
    Ga ik vaker maken, dank je wel!

    1. Sabine Author says:

      Ah wat leuk om te horen!

  6. Kayleigh says:

    Het was heerlijk! We hebben het pakje ook nooit op maar dat is ook niet meer nodig. En de kinderen van 1 en 3 hebben gesmuld! Het was ook super snel klaar gemaakt. Bedankt! Ga je nog meer wereldgerechten onder handen nemen?

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn om te horen! En jazeker, ik heb een hele lijst haha.

  7. Veronie says:

    Vraagje; is t ook lekker met rijst IPV de noudels?

    1. Sabine Author says:

      Zeker!

  8. Willeke says:

    Véél lekkerder dan uit het pakje !
    Dot is echt een smaakbom hier komt geen pakje meer in huis

    1. Sabine Author says:

      Aaah, wat goed. Missie geslaagd!

  9. Yvonne says:

    Héérlijk, we hebben gesmuld. Megaveel gemaakt. Dus zoonlief neemt morgen 2 bakjes mee naar zijn werk. Helaas geen lijnzaadolie in huis en donker bruine basterdsuiker. Dus met witte basterdsuiker. Wat sambalsaus er doorheen. Sojabonen en peultjes. Snufje steranijspoeder en wat gerookte paprika poeder. Voor herhaling vatbaar.
    Ik ga op zoek of je ook de kip tandoori hebt nagemaaakt.
    Bedankt voor het heerlijke recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close