Vorige week deelde ik een recept voor Frambozen Meringue’s en stel nou dat je die het afgelopen weekend hebt gemaakt, dan heb je zomaar al 1 van de ingrediënten in huis voor een overheerlijk toetje vanavond; Eton Mess. Ontzettend makkelijk om te maken en eerlijk gezegd is dit een van mijn favoriete desserts. De combinatie van schuim, slagroom en vers fruit is namelijk echt een hele goeie.

Lente in een glaasje

Je hebt eton mess in allerlei varianten want je kunt ze met verschillende soorten (zomer)fruit maken, en eventueel een toevoeging van noten of koek. Altijd in combinatie met schuim en slagroom en wil je het jezelf echt gemakkelijk maken, dan koop je de meringue’s bij de supermarkt (al zijn ze zelfgemaakt wel echt het lekkerst). Ik maakte ze deze keer met frambozen, want ik had namelijk nog een paar van de frambozen meringue’s naar het recept van vorige week over. Wat verse frambozen erbij en er staat een heerlijk dessert op tafel.

Eton Mess met Frambozen

Recept afdrukken Pin recept
4 glaasjes

Ingrediënten

  • 2 frambozenmeringue's
  • 1 beker slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • een handje verse frambozen

Instructies

  • Zet 4 kleine glaasjes klaar en klop daarna de slagroom met de suiker stijf.
  • Doe in ieder glaasje een stuk meringue en stamp deze met een stomp voorwerp kapot.
  • Doe in ieder glaasje een klodder slagroom en kruimel daarop weer wat meringue.
  • Leg op de kruimels meringue een paar verse frambozen en eindig met een kleine klodder slagroom en nog een klein beetje meringuekruimels.

Notities

Het recept voor de frambozenmeringue's vind je hier.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.