Als je wel eens bij een Mexicaans restaurant hebt gegeten heb je vast die gloeiend hete, sizzelende pannetjes wel eens voorbij zien komen. Dit zijn fajita’s. Obers rennen vaak door de zaak heen om deze pannen zo snel mogelijk op tafel te kunnen zetten. Dit snelle past trouwens onwijs goed bij dit gerecht want Fajita’s maak je heel makkelijk zelf. De Fajita’s met kip die ik vandaag met je deel vormen de ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. Binnen een kwartier staat deze maaltijd op tafel en het is nog eens gezond ook. Dat is toch ideaal?

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • peper en zout

1. Snijd de paprika’s in lange reepjes, de ui in halve ringen en de kipfilet in blokjes.

2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg hier de kipfilet aan toe. Bak de kip half gaar.

3. Doe de ui en de paprika’s in de pan en bak het geheel nu tot de paprika’s zacht zijn en de kip gaar is.

4. Breng het gerecht tussentijds op smaak met gedroogde oregano, paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout.

5. Serveer de Fajita’s in de koekenpan direct vanaf het vuur.

Ik serveerde deze Fajita’s met kip met mini tortillawraps, verse guacamole en zure room.

Fajita's met Kip

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Natasja

    Ik heb dit gerecht zojuist gemaakt als lunch en wow dit is zó’n lekker gerecht!!! Ik heb de wraps en zure room laten zitten, omdat ik daar niet tegen kan, maar het is ook een super gerecht om gewoon de inhoud te eten en er guacamole bij te eten!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.