Ik zweer je: het liefst zou je deze leuke pannetjes met warme pizzadip gewoon met een lepel uitlepelen. Die aardappelwedges heb je eigenlijk helemaal niet nodig maar ja… die pizzadip zo kaal eten voelt een beetje alsof je middenin de nacht een lepel Nutella uit de pot lepelt. Doe je ook niet. Toch…? Pizzadip dus. Het is precies wat het is: een loeihete smaakbom met alle fijne ingrediënten die je normaal gezien op een pizza terug ziet. Hartstikke leuk voor tijdens een feestje of als alternatief voor een kaasfondue want wat mij betreft gaat deze dip ook prima samen met groenten of brood. Ik gebruik in mijn pizzadip salami omdat ik dit altijd erg lekker vind op een pizza, maar je kunt er uiteraard voor kiezen om deze dip vegetarisch te maken. Ik bereid de aardappelwedges in de oven maar als je een Airfryer hebt kun je ze hier ook in klaarmaken. Ik verwacht dat ze dan zo’n 25 minuten nodig hebben op 180°C.

Aardappelwedges met pizzadip

Aardappelwedges met pizzadipBewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Aardappelwedges met pizzadip

Aardappelwedges met pizzadip

Aardappelwedges met pizzadip

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

Voor de aardappelwedges:

  • 1 kg aardappelen
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Voor de pizzadip:

  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • 150 gr naturel roomkaas
  • 200 ml gezeefde tomaten of pizzasaus
  • 50 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 10 plakjes salami (broodbeleg) - in reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd de aardappelen in wedges en was ze grondig onder de koude kraan. Dep ze zo droog mogelijk met een theedoek.
  • Verspreid de aardappelwedges over de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en bak ze in het midden van de oven in 35 minuten krokant.
  • Roer voor de pizzadip alle ingrediënten goed door elkaar en doe dit in een ovenschaal of ovenbestendige pannetjes.
  • Schuif de pizzadip de laatste 15 minuten bij de aardappels in de oven, net zolang tot de kaas helemaal is gesmolten en de bovenlaag van de pizzadip bruin begint te kleuren.
  • Serveer de aardappelwedges met de pizzadip direct.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.