Fastfood Friday: Chimichangas met kip (krokant gevulde wraps)

Ze staan letterlijk al maanden, zo niet jaren op mijn lijstje om te maken: chimichangas. Ik kan me voorstellen als je nog niet eerder van dit gerecht hebt gehoord hoor. Ik liep er per toeval ook ooit tegenaan en sindsdien staan ze dus op mijn to make lijst. Chimichangas zijn een soort van Mexicaanse burrito’s maar dan net even wat anders. Er worden tortillawraps voor gebruikt en deze worden vervolgens gevuld en net zo opgerold als een loempia. Meestal worden de chimichangas gefrituurd maar ik heb er voor deze Fastfood Friday voor gekozen om ze klaar te maken in de oven. Dat is toch net even iets toegankelijker voor de meeste mensen. In ieder geval wil je een krokante korst en een vulling die helemaal naar jouw smaak is. Hoewel de vulling er verre van appetijtelijk uitziet op de foto’s, is de smaak echt waanzinnig. Zachte kip, gesmolten Cheddar en de refried beans die voor enorm veel smaak zorgen in deze vulling. Gelukkig zijn refried beans tegenwoordig gewoon in Nederland verkrijgbaar, ik kocht een blik van La Morena bij Albert Heijn – in de video laat ik ze aan je zien.  Voel je vrij om aan dit recept meer groenten, minder vlees of juist vis toe te voegen – eigenlijk zijn er geen regels!

Mocht je mijn chimichangas toch willen frituren dan kun je gewoon het hele recept volgen en de chimichangas aan het einde zon 7-8 minuten in hete olie frituren.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chimichanga's met kip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chimichanga's met kip

4.38 van 8 stemmen

Chimichanga's met kip

Porties6 stuks

Ingrediënten

  • 6 grote tortillawraps
  • 400 gr refried beans - 1 blik van La Morena
  • 300 gr kipfilet
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 tomaat - ik kleine blokjes
  • 125 gr Cheddar - geraspt
  • 1 el jalapeños - uit pot
  • peper en zout
  • olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilets in. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de kip in 20-25 minuten helemaal gaar.
  • Doe ondertussen alle andere ingrediënten m.u.v. de olie bij elkaar in een kom.
  • Pluis de kip met twee vorken uit elkaar en voeg ook de kip aan de andere ingrediënten toe. Schep alles goed om.
  • Leg een tortillawrap voor je neer en schep een flinke lepel van de chimichanga-vulling in het midden van de wrap. Vouw de zijkanten van de wrap over de vulling en rol de wrap vervolgens op zoals een loempia.
  • Leg de chimichangas met de vouwkant naar beneden op de bakplaat.
  • Smeer alle chimichangas in met een beetje olie en bak ze vervolgens in het midden van de oven in 20 minuten bruin en krokant.

Join the Conversation

  1. Elseline says:

    Klinkt fantastisch lekker!

  2. Tamara says:

    Heeeeeerlijk!

  3. Daphne says:

    Klinkt heerlijk!

    In de appie is er refried beans naturel en een met chipotle en adobo.
    Welke heb jij gebruikt?

    1. Sabine Author says:

      Ik heb zelf de naturel gebruikt!

  4. Maaike says:

    Heerlijk!! Er staat nog een recept voor kip chimichangas op je site en die heb ik al een aantal keer gemaakt, deze ga ik ook zeker een keer maken!

  5. Anne-Marie says:

    Staan in de oven as we speak. Koud was de kip al lekker:-). Erg benieuwd naar het eindresultaat, maar ruikt goed.

  6. Rosanne says:

    Heerlijk recept! Meestal doe ik wraps met kaas in de oven, maar zonder kaas net zoals in dit recept zijn de wraps super krokant, echt een aanrader.

  7. Valerie says:

    Oef, deze zijn zo lekker! Die refried beans zien er alles behalve aantrekkelijk uit maar ze zijn heerlijk. Thanks voor dit recept!

    1. Sabine Author says:

      Hahaha ja, qua looks zijn ze niet heel charmant hè!

  8. Ramona says:

    Moet ik ze eerst afbakken in de oven, en dan invriezen?

    1. Sabine Author says:

      Nee, ik zou ze ongebakken invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close