McDonald’s heeft de McFlurry’s, Burger King heeft BK Fusions en de KFC? Die heeft Krushems! Het heeft iets weg van een milkshake maar is toch even net wat meer dan dat. De hoogste tijd om zo’n dessert voor Fastfood Friday dus eens na te maken. Ik ging zelf aan de slag met de KitKat Krushem, maar varieer naar hartenlust. Je kunt de KitKatjes ook vervangen door Oreo’s bijvoorbeeld, ook erg lekker!

Wat heb je nodig? (1 glas)

  • 110 gram vanille-ijs
  • 5 ijsblokjes
  • 80 milliliter melk, bij voorkeur volle melk
  • 30 milliliter koud water
  • KitKats (2 – 3 van normaal (4 reepjes) formaat)

1. Snijd de KitKats zo fijn mogelijk. Plat slaan met behulp van een deegroller is ook een goede optie.

2. Doe de ijsblokjes in de blender en crush deze fijn.

3. Schenk het water, de melk en het vanille-ijs in de blender en laat het geheel even goed mengen tot een dikke milkshake.

4. Voeg de fijngehakte KitKats toe en laat de blender nog even kort draaien.

Klaaaaar!

Als je geen blender hebt kun je de ijsblokjes natuurlijk ook fijnslaan met een deegroller en vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar roeren.

KFC's KitKat Krushem

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.