Een paar maanden geleden zagen jullie de McFlurry M&M’s al voorbij komen van fastfoodketen McDonald’s. Wellicht de meest bekende McFlurry in het assortiment. Echter zal het liefhebbers vast niet ontgaan zijn dat de Mac weer een nieuwe flurry rijker is: de McFlurry Bounty. En die moest natuurlijk even nagemaakt worden voor FastFood Friday. Wederom super easy om te maken, maar wel extreem lekker als makkelijk toetje.

Wat heb je nodig? (2 McFlurry’s)

  • 8 flinke scheppen slagroomijs
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 2 mini Bounty’s
  • 2 eetlepels chocoladesaus

1. Haal het ijs van te voren uit de vriezer zodat je het in ieder geval kunt roeren. Het ijs mag niet vloeibaar zijn, maar moet ook weer niet té stevig zijn.

2. Roer het ijs wat losser door de melk toe te voegen, roer net zolang door tot je de gewenste dikte hebt. Let op: de melk achterwege laten is geen optie voor een McFlurry, je zult dan niet de goede smaak en textuur krijgen.

3. Schep het ‘softijs’ in leuke glazen. Hak ondertussen de Bounty’s in kleinere stukken.

4. Roer voorzichtig de chocoladesaus door het ijs zodat je een marmereffect krijgt en top de Flurry vervolgens af met de fijngehakte Bounty.

Jummie!

mcflurry bounty

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Marita

    Bounty’s zijn echt lekker! Ik denk dat ik er wel wat meer Bounty’s bij zou gooien! :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.