Ongetwijfeld het meest bekende dessert bij de McDonald’s is de McFlurry. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook al dol op ben sinds het in ’t assortiment is. Het leuke van de McFlurry is dat ze in ieder land ook andere varianten hebben. Zo heb ik in Rome ooit eens een McFlurry met brownie gegeten (goddelijk) en in de VS een met Oreo’s. Hier in Nederland is de McFlurry M&M’s toch wel de meest gegeten variant en deze heb ik nu zelf gemaakt! Helemaal niet moeilijk en je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig.

mcflurry M&M's

Wat heb je nodig? (2 – 3 McFlurry’s)

  • 500 gram slagroomijs
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 7 uitdeelzakjes M&M’s

1. Haal het ijs op tijd uit de vriezer om het wat zachter te maken. Je kunt met de McFlurry aan de slag zodra het ijs te roeren is, maar laat het niet helemaal smelten!

2. Voeg de melk toe aan het ijs, dit zorgt ervoor dat je de structuur van het ijs goed krijgt. McFlurry ijs heeft meer iets weg van softijs dan van zacht geworden schepijs, dus die melk hoort er wel echt bij. Roer goed door tot je de gewenste dikte hebt. Net zoals met de echte McFlurry smelt het ijs snel, dus wacht niet te lang met serveren!

3. Sla de M&M’s fijn met een deegroller en roer de inhoud van zes zakjes goed door het ijs.

4. Verdeel het ijs met de M&M’s over twee of drie schaaltjes en strooi er tot slot nog de gecrushte inhoud van het zevende zakje M&M’s overheen.

En zo makkelijk is het, stelt helemaal niets voor toch? En neem van mij aan dat dit recept heel dicht in de buurt komt van het origineel. Ik gebruikte zelf goedkoop slagroomijs van de Lidl en dat vond ik prima, maar je kunt natuurlijk slagroomijs van ieder merk gebruiken.

Overigens kun je dit recept voor alle McFlurry’s gebruiken. Voor de McFlurry KitKat gebruik je gecrushte KitKat’s en een beetje karamelsaus en voor de McFlurry Twix chocoladebolletjes, karamelblokjes en karamelsaus.

Met een paar minuten werk en een drietal ingrediënten bespaar je je in ieder geval een ritje naar de McDonald’s!

mcflurry M&M's

mcflurry M&M's

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Marita

    Ben gek op ijs! De McFlurry M&M is bij mij ook favoriet.
    Ik zie je trouwens al helemaal tekeer gaan me je deegroller! :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.