Hoeraaaa voor pecanbroodjes! Nog meer liefhebbers van deze broodjes? Hoe zoeter hoe beter naar mijn smaak. En als de broodjes dan ook nog zo’n plakkerig laagje bovenop hebben is het helemaal een succes. Ik realiseerde me laatst dat we op Ohmyfoodness nog helemaal geen recept hebben gedeeld voor pecanbroodjes. Schandalig want ze zijn zo makkelijk om te maken en daarom een perfect recept voor Fastfood Friday. Ik garandeer dat je deze broodjes binnen een half uur op tafel hebt staan en dat je er dan 10 naar binnen kunt werken. Of je vriest er een paar in, dat is misschien iets verstandiger. Hoe dan ook, hierbij mijn recept. De recepten voor het ‘spijs’ binnenin verschillen nogal, maar zelf vind ik de combinatie van honing en kristalsuiker het allerlekkerst. Klein beetje vanille erbij en oef, YUM.

Pecanbroodjes

Pecanbroodjes

Pecanbroodjes

Recept afdrukken Pin recept
10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg - ontdooid
  • 150 gr ongebrande pecannoten - plus extra
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 ei - losgeklopt
  • 100 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de pecannoten samen met 50 gr kristalsuiker, de honing en het vanille-extract in een foodprocessor en maal het geheel net zolang tot er spijs ontstaat.
  • Verdeel de plakjes bladerdeeg denkbeeldig in drieën. Snijd de delen links en rechts in reepjes van 1 cm dik.
  • Verdeel een lepel pecanspijs over het midden van het bladerdeeg en vouw vervolgens de reepjes die je zojuist hebt gesneden kruislings over het spijs heen.
  • Leg de pecanbroodjes op de bakplaat en smeer ze in met losgeklopt ei.
  • Bak de pecanbroodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak tijdens het bakken suikersiroop door het restant kristalsuiker in 100 ml water aan de kook te brengen. Laat 5 minuten flink koken en draai het vuur daarna uit.
  • Smeer de pecanbroodjes zodra ze uit de oven komen in met de suikersiroop en bestrooi ze met nog wat gehakte pecannootjes.

Notities

Het bladerdeeg voor de pecanbroodjes snijd je op de volgende manier:
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pecanbroodjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept