De Starbucks Java Chip Frappucino staat al enige tijd hoog op mijn lijst om na te maken. Zowel Tim als ik zijn er verslaafd aan, zeker sinds we in Amerika zijn geweest want daar is ie toch het allerlekkerst. Voor Fastfood Friday leek het me leuk om de befaamde Frappucino zelf te maken en het is me wonderbaarlijk goed gelukt! Met een beetje hulp van de blog Chocolate Covered Katie voor het basisrecept, deel ik vandaag het recept voor de Java Chip Frappucino.

starbucks java chip frappucino

Wat heb je nodig? (2 glazen)

  • 260 milliliter halfvolle melk
  • 2 theelepels instant koffie (poeder, geen korrels)
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1 theelepel suiker
  • klein snufje zout
  • slagroom
  • chocoladesaus
  • chocolate chips

1. Meng de melk, instant koffie, vanille-aroma, de suiker en een klein(!) snufje zout goed door elkaar en verdeel de melk over twee bakjes. Zet de bakjes in de vriezer tot het geheel bevroren is.

2. Haal de bevroren melk uit de vriezer en laat het kort ontdooien tot het zacht genoeg is om in de blender te doen.

3. Zet de blender aan en laat net zolang draaien tot de Frappucino de gewenste dikte heeft. Snijd ondertussen vast de chocolate chips fijn. Let erop dat ze door een rietje moeten kunnen, dus laat de stukjes niet te groot.

4. Schenk de Frappucino in glazen en roer hier de chocolatchips en een hoeveelheid chocoladesaus naar smaak door. Let er op dat je ook echt chocoladesaus gebruikt, gesmolten chocolade stolt namelijk direct wanneer het in aanraking komt met de ijskoffie!

5. Spuit een toef slagroom op de Frappucino en schenk hier nog wat extra chocoladesaus overheen.

Gegarandeerd genieten dit, enjoy!

starbucks java chip frappucino

starbucks java chip frappucino

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Marije

    Ik heb deze nog nooit gehad bij Starbucks. Misschien eerst maar eens daar drinken en dan thuis proberen te maken om te kijken wat het verschil en óf er een verschil is!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.