Fastfood Friday: Zelfgemaakte kipcorns

Een van de allerleukste dingen om te doen voor Fastfood Friday is toch wel het namaken van populaire fastfood gerechten of snacks. Zo maakte ik voor Ohmyfoodness al eens zelf kaassouflees en is het vandaag de beurt aan kipcorns! Stiekem is niets zo lekker als krokant gefrituurde kip toch? En ondanks dat bestel ik vrijwel nooit kipcorns, simpelweg omdat ik bamischijven (ik beloof je dat ik die dit jaar ook nog een keer zelf ga maken!) en kroketten veel lekkerder vind. Maar hé, voor Fastfood Friday leek het me leuk om een keer zelf kipcorns te maken en dat is gelukkig helemaal niet zo lastig. Het fijne aan dit soort zelf-maak-recepten is dat je het vlees op smaak kunt brengen zoals jij dat lekker vindt. Zo zijn mijn zelfgemaakte kipcorns iets kruidiger dan degene die je tegen zult komen bij de snackbar of in de supermarkt, maar voel je vrij om daar natuurlijk zelf verandering in aan te brengen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zelfgemaakte kipcorns

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

zelfgemaakte kipcorns

4 van 1 stem

Fastfood Friday: Zelfgemaakte kipcorns

Porties10 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet - in grove stukken
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 30 gr paneermeel
  • 50 gr bloem
  • 100 gr cornflakes

Instructies

  • Verwarm een laagje olie in een pan naar 180°C of gebruik een frituurpan.
  • Maal de kipfilet in een foodprocessor of hakmolentje fijn. Schep het kipgehakt vervolgens in een kom.
  • Voeg de kruiden en specerijen, 1 ei en het paneermeel aan het kipgehakt toe en kneed dit even goed door.
  • Verdeel het gehakt in 10 gelijke stukken en vorm hier gehaktballen van. Vorm de gehaktballen vervolgens tot staven van zo'n 10 - 15 cm lang, de vorm van een kipcorn.
  • Strooi de bloem uit over een bord en knijp de cornflakes met je handen iets fijner. Strooi ook de cornflakes uit over een bord. Klop het tweede ei in een kommetje los.
  • Wentel de gehaktstaven eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de cornflakes.
  • Frituur de kipcorns in de hete olie in zo'n 5 - 7 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close