Als er taart of gebak is waar schuim in zit, dan is mijn keuze over het algemeen heel snel gemaakt. En het liefst neem ik erna, nóg een stuk van die taart of een tweede gebakje, ik kan dit echt eten totdat ik misselijk ben. Waarmee het ook gecombineerd is; slagroom, karamel of chocolade, ik vind het allemaal lekker. Het zal je dus niet verbazen dat ik enkel een flinke meringue ook echt goddelijk vind.

Zoetekauw

Vroeger kocht ik ze met mijn moeder wel eens bij de bakker en ik kan me herinneren dat we dat vooral deden als we samen een dagje gingen winkelen in Rotterdam of Breda. Tel daar de enorme schuimtaart van mijn moeder bij op en je kunt wel concluderen dat ik niet de enige zoetekauw in de familie ben. Het is dat mijn ouders en broer nog in Brabant wonen, anders had ik wel geweten aan wie ik al deze zoetigheid kwijt kan op het moment dat ik er dus weer eens misselijk van ben. Maar helaas, ik moest er deze keer toch echt zelf aan geloven. Vervelend joh ;-)

Eerder maakte ik ze al eens met karamel, maar ik had vorige week een kleine frambozen flow dus deze roze zoete toeten zijn het resultaat!

Frambozen Meringue's

Recept afdrukken Pin recept
6 meringue's

Ingrediënten

Meringue's

  • 200 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • enkele druppels roze kleurstof met frambozenaroma

Frambozensiroop

  • 50 gram suiker
  • 25 gram diepvriesframbozen
  • 2 eetlepels water

Overig

  • verse frambozen

Instructies

Meringue's

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Klop de eiwitten stijf en terwijl je dat doet, voeg je beetje bij beetje de suiker toe.
  • Als de eiwitten stijfgeklopt zijn, haal je er twee eetlepels eiwit uit. Doe dit in een apart bakje.
  • De rest van het eiwit kun je nu in dotten verdelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voeg aan het apart gezette eiwit een paar druppel kleurvloeistof toe en meng dit tot het felroze is.
  • Met een satéprikker (of twee) haal je een beetje van het gekleurde eiwit uit het bakje en dit druppel je op de witte dotten eiwit. Herhaal dit een paar keer en draai vervolgens met de patéprikkers krullen in het schuim.
  • Schuif de bakplaat voor 2 uur in de oven.

Frambozensiroop

  • Als de meringue's klaar zijn maak je de siroop. Doe hiervoor de suiker in een steelpan en sprenkel het water erover.
  • Zet het vuur zachtjes aan en voeg de frambozen toe. Blijf roeren tot het geheel een licht stroperige massa is geworden.
  • Verdeel de siroop over de meringue's en maak af met verse frambozen.

Notities

Ik maakte hier ongeveer 6 meringue's van maar je kunt natuurlijk ook kleintjes maken zodat je er meer hebt.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Ik ga echt stoppen met jouw blog volgen. Dit is helemaal niet zo moeilijk, maar o man wat lekker. Het ziet er zo goddelijk uit! En het aanbevolen recept eronder, frambozen fudge?! Hartjesogen! Malou x

    Beantwoorden
  2. Margot

    Ik ben gek op merengues en heb ze vorige week nog gemaakt. Deze variant ziet er ook wel heeeel erg verleidelijk uit!

    Beantwoorden
  3. Lenneke

    Lijkt me heerlijk! Ik wil dit gaan maken met Kerst voor de Eton Mess. Even een vraagje; hoelang kun je de meringue bewaren? Ik wil die een paar dagen van tevoren al maken. Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.