Frittata’s, ik vind het eigenlijk maar over het paard getilde omeletten. Mag ik vast niet zeggen maar het is toch wel zo? Ik bedoel: je mikt wat ingrediënten samen met eieren in een kom, klutst dit even goed door, stopt het in de oven en klaar is je mega omelet. Neemt echter niet weg dat ik frittata’s niet lekker vind hoor, ik maak ze alleen niet zo heel vaak. Echter is het wel een hele fijne manier om restjes mee op te maken. Restjes groenten, restjes vlees, restjes vis… eigenlijk alles kun je wel kwijt in zo’n ‘ovenomelet’. Daarnaast vind ik het ook een hele fijne manier om snel wat meer eiwitten binnen te krijgen. Onlangs maakte ik een frittata met gerookte zalm en geitenkaas en die was lekker gezond. We aten zelf een slice met een kom soep, maar een salade hierbij serveren zorgt ook voor een volwaardige maaltijd. En mocht je de omelet (ik blijf het toch zeggen!) niet helemaal op krijgen: de volgende dag is hij ook prima nog te eten als lunch. Handig om mee te nemen!

Frittata met gerookte zalm en geitenkaas

Frittata met gerookte zalm en geitenkaas

Frittata met gerookte zalm en geitenkaas

Frittata met gerookte zalm en geitenkaas

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • 150 ml kookroom
  • 1 bosje verse dille grof gehakt
  • 1/2 bosje verse peterselie grof gehakt
  • 150 gr gerookte zalm
  • 50 gr verse geitenkaas naturel
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal of bakvorm in met olie. Ik gebruikte zelf een ronde ovenschaal van 25cm doorsnede.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de lente-uitjes tot ze iets zachter worden. Doe deze vervolgens in een kom.
  • Voeg de eieren, eiwitten en kookroom aan de lente-ui toe en klop het geheel met een garde op. Doe vervolgens de verse dille, peterselie en peper en zout bij de eieren. Roer nog even goed door en schenk het beslag in de ovenschaal.
  • Verdeel de gerookte zalm en geitenkaas over de frittata en bak hem in het midden van de oven in 20 minuten helemaal gaar.
  • Serveer de frittata direct of laat hem afkoelen en bewaar hem vervolgens verpakt in de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept