Fudgy brownies 2.0 met Oreo en karamel

Ik weet niet of jullie het recept van Sabine kennen voor de fudgy brownies? Toen ze het online zette, heb ik ze direct het eerstvolgende weekend gemaakt en sindsdien ben ik fan. Als ik meerdere taarten moet bakken of even snel iets lekkers op tafel wil zetten, dan maak ik heel vaak deze brownies. Chocolade doet het immers altijd goed en als ze zacht en smeuïg zijn dan kan het niet beter wat mij betreft.

Nu heb ik laatst een etentje voor vriendinnen georganiseerd en wederom maakte ik deze brownies. Lekker makkelijk, een flinke portie en iedereen gaat ze lekker vinden, dat wist ik zeker. Maar ik had wel bedacht om ze nog iets extra’s mee te geven. Namelijk een bodem van Oreo – ik vind Oreo in zo ongeveer iedere vorm van gebak echt heerlijk – en bovenop wilde ik nog een laag karamel doen. Maar dan wel een makkelijke karamel omdat ik er niet teveel werk aan wilde hebben. En zo ontstonden deze fudgy brownies, maar dan met twee extra lagen. Versie 2.0 dus. Overigens heb ik ze nog even wat feestelijker gemaakt met wat witte chocolade bovenop, had ik nog liggen. Maar varieer daar gerust mee!

FudgyBrownies2.0 ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

FudgyBrownies2.0 Pinterest

5 van 1 stem

Fudgy brownies 2.0

Porties1 ovenschaal

Ingrediënten

Brownies

  • 250 gram roomboter
  • 350 gram pure chocolade
  • 400 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 150 gram bloem
  • 100 gram ongezoete cacaopoeder
  • 1 tl zout

Bodem & Topping

  • 2 rollen Oreo original
  • 100 gram roomboter
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 50 gram roomboter
  • 4,5 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • witte chocolade geraspt

Instructies

Bodem

  • Begin met de bodem: maal de koekjes fijn in een foodprocessor en smelt ondertussen de roomboter in een steelpan. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Wanneer alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter kun je de bodem in een met bakpapier beklede ovenschaal storten. Zet de schaal apart.

Brownies

  • Maak nu het browniebeslag volgens het recept van Sabine (zie de link in de tekst bovenaan). Als je de ingrediëntenlijst hierboven bekijkt zie je dat het een verdubbeling is van het recept van Sabine. Ik doe dit standaard, alle brownies die over zijn stop ik altijd in de vriezer (tip ;-)).
  • Stort het beslag op de oreo-bodem. Verdeel over de hele schaal met de achterkant van een lepel en schuif in de oven voor ongeveer 40-50 minuten. Klaar als een satéprikker er schoon uit komt.

Topping

  • Als de brownies klaar zijn laat je ze afkoelen. Maak ondertussen de karamel door de roomboter en basterdsuiker in een steelpan te smelten. Roer goed door elkaar en voeg nu de gecondenseerde melk toe. Blijf roeren totdat de karamel de gewenste dikte en kleur heeft. Verdeel daarna de karamel over de brownies.
  • Strooi tenslotte de witte chocoladerasp erover.
  • Serveer in blokjes, lekker met een bol ijs en slagroom.

Join the Conversation

  1. Nienke says:

    Wat voor afmeting heeft de ovenschaal ?

    1. Sabine says:

      20×20 cm

  2. Hoeveel stuks haal je hieruit?

    1. Sabine says:

      Dat ligt er helemaal hoe groot je de brownies wil snijden, maar wij halen er altijd 16 stuks uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close