Bloemkool maakte mijn moeder vroeger regelmatig. Ze kookte de groente en maakte er aardappels bij en een kerriesausje. Old skool en héél soms eet ik dat nog bij haar. Tegenwoordig bak ik zelf vaak de kort gekookte bloemkool nog even. Dat geeft namelijk een lekker smaakje en het wordt er allemaal ook wat minder bleek van. Staat wel wat leuker op tafel moet ik zeggen ;-)

Voor dit gerecht deed ik het niet anders, ik kookte wederom de bloemkool slechts een paar minuten en na het afgieten bakte ik ze nog even bruin in een koekenpan. Ondertussen maakte ik de kerriesaus, eentje die in de basis een curry is. Want ik maakte de saus met kokosmelk en een hoop (kerrie)kruiden erin. De combinatie van pittige kruiden, een beetje tabasco en een Spaanse peper zorgt voor een pittig sausje en dat is heerlijk bij de bloemkool en met een beetje witte rijst. Voor de liefhebber van smaakvol en pittig :-)

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gebakken bloemkool met pittige kerriesaus en witte rijst

Recept afdrukken Pin recept
3 personen

Ingrediënten

  • 2 kopjes witte rijst
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 cm gember geraspt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 tl hot currypoeder
  • 1/2 tl citroengras poeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl tabasco
  • peper
  • zout
  • 1 rode peper in plakjes gesneden

Instructies

  • Zet twee pannen met water op. Kook in 1 pan de rijst gaar (volgens verpakking) en in de andere pan kook je 3 minuten de bloemkoolroosjes.
  • Giet de roosjes af en verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de bloemkool aan alle kanten een beetje bruin.
  • Terwijl je dat doet maak je ook de saus. Verhit hiervoor een beetje olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak even totdat dit begint te geuren en voeg dan de kokosmelk toe. Roer even goed door en voeg dan ook alle kruiden en tabasco toe. Laat de currysaus even pruttelen op middelhoog vuur zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Giet de rijst af en verdeel de rijst over een aantal kommen. Verdeel daarover de bloemkool en giet de saus erover. Maak af met een paar ringetjes rode peper.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

2 reacties

    • Sabine

      Kan zeker als avondeten! Om het minder hoog in punten te laten zijn kun je de kokosmelk vervangen door Kokosmelk Light en de witte rijst door zilvervliesrijst.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.