Sommige dingen hoeveel helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vaak kom je met een paar ingrediënten al een heel eind en als je het mij vraagt is dit vooral voor de lunch heel fijn. Op de dagen dat ik thuis werk probeer ik altijd iets van mijn lunch te maken. Om niet in een sleur te komen vooral maar ik eet ook niet zoveel brood dus dat is ’s middags eigenlijk ook geen optie. Deze gegrilde Caprese courgettes die ik nu met je ga delen zijn supersimpel en ideaal voor een warme lunch. Al kun je ze uiteraard ook perfect serveren als bijgerecht voor het diner. Sowieso vind ik de Caprese combinatie al een hit maar gepaard met gegrilde courgettes wordt het geheel nog net ietsje beter. En ideaal als je meer groenten wilt eten want dat lukt met dit gerecht zeker.

Wat heb je nodig? (1 – 2 personen)

  • 1 courgette
  • 1 grote tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • pijnboompitjes

1. Was de courgettes en snijd ze over de lengte doormidden. Schraap met behulp van een lepel de zachte kern uit de courgettes.

2. Gaar de courgette op de een of andere manier al een beetje voor. Dit kun je doen door de courgette voor te koken, maar je kunt hem ook al even in de oven zetten of onder de grill leggen. Dit laatste heb ik gedaan. Ongeveer een minuut of 10 zodat de courgette al iets zachter werd.

3. Dep de courgettes droog met een vel keukenrol en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verwarm de grillstand van de oven ondertussen voor op 180°C.

4. Snijd de mozzarella en tomaat in plakken.

5. Sprenkel een beetje olijfolie over de voorgegaarde courgettes en strooi er peper en zout naar smaak overheen.

6. Verdeel de mozzarella en tomaat trapsgewijs over de courgettes. Leg de courgette op de bakplaat en grill ze 10 – 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

7. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

8. Haal de courgettes uit de oven. Strooi de pijnboompitjes en verse basilicum naar smaak over het gerecht en serveer de courgette direct.

Gegrilde Caprese courgettes

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Kirsten

    Mmm… Ik krijg het water al in de mond! Courgettes vind ik erg lekker.. Met aubergines zou het ook wel lekker zijn denk ik. Ik ga dit zeker onthouden. Zou een lekker bijgerecht voor de barbecue kunnen zijn ook ^^

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.