Het liefst had ik deze weken alleen maar gerechten met witte asperges, salades of andere typische lentegerechten gedeeld. Maar helaas gooide het weer de afgelopen weken echt roet in het eten. Het is was (momenteel gelukkig niet!) weer voor stamppotten, stoofschotels en soepen. En dus ging ik laatst aan de slag met een soeprecept. Enerzijds helaas, anderzijds is er wel een lekker recept uit naar voren gekomen. En ach, deze soep is ook met zonnige dagen erg lekker. We aten deze gegrilde paprika-roomsoep als bijgerecht, ideaal. De soep is lekker pittig, gezond, makkelijk klaar te maken en de keren dat ik paprika’s over heb zijn niet op twee handen te tellen. Voor die leftovers heb ik voortaan in ieder geval een bestemming.

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 milliliter kookroom
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met olijfolie. Snijd de knoflook, ui, rode peper en paprika grof. Verdeel de groenten over de ovenschaal en grill ze in 20 minuten zacht.

2. Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg hier de zachte groenten aan toe. Doe de tomatenpuree en kerriepoeder bij de groenten in de pan en bak het geheel 5 minuten mee.

3. Schenk de tomatenblokjes en groentebouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.

4. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met de worcestersaus, peper en zout.

5. Serveer de gegrilde paprika-roomsoep met een snuf paprikapoeder en desgewenst met wat chili-olie.

Gegrilde paprika-roomsoep

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Yonne

    Ik heb de soep gister gemaakt. Erg lekker! Ben de Worcestersaus alleen vergeten toe te voegen omdat deze wel bij de ingrediënten staat maar niet in het recept terug komt.. wanneer kun je deze het beste toevoegen? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Oh, ik zie dat het er niet in staat. Direct even erbij gezet. Ik voeg het samen met het peper en zout toe. Fijn om te horen dat de soep lekker was!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.