Nu de barbecues volop hebben staan loeien (of nog steeds loeien natuurlijk) zijn we allemaal wel weer gewend aan de vlees- en visinspiratie, niet waar? Gelukkig kun je de barbecue voor nog véél meer gerechten gebruiken dan uitsluitend voor vlees en vis en vandaag deel ik een fijn toetje met je. Een toetje die je deels kunt bereiden op de barbecue maar waarvoor je toch ook nog heel even de keuken in moet. Hopelijk is dat geen probleem! Deze gegrilde perziken met vanillemascarpone en pistache zijn dat kleine beetje werk namelijk echt waard – het is zó’n fijn zomerdessert! Zoete, zachte perziken, volle vanillemascarpone, knapperige pistachenootjes en dan nog dat kleine beetje honing on top. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Gegrilde perziken met vanillemascarpone

Gegrilde perziken met vanillemascarpone

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gegrilde perziken met vanillemascarpone

Gegrilde perziken met vanillemascarpone

Gegrilde perziken met vanillemascarpone en pistache

Recept afdrukken Pin recept
2 personen

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 100 gr mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 el pistachenootjes
  • 1 tl honing
  • 1 koekje* - verkruimeld

Instructies

  • Zorg ervoor dat het rooster van de barbecue schoon en licht ingevet is.
  • Halveer de perziken, verwijder de pit en leg de perziken op de barbecue. Grill ze nu aan alle kanten tot de perziken helemaal zacht zijn geworden.
  • Doe de slagroom samen met het vanillemerg en de poedersuiker in een kom en klop dit lobbig.
  • Roer ondertussen de mascarpone wat losser en klop dit door de slagroom tot er een dikke room ontstaat.
  • Schep de vanillemascarpone op een bord en leg de gegrilde perziken ernaast. Maak het gerecht af met grofgehakte pistachenootjes, verkruimelde koek en een drizzle honing.

Notities

*Verkruimelde bitterkoekjes of jodenkoeken zijn hier lekker bij
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.