Vorige week deelde ik al een recept voor glühwein, waarbij ik ook een tip gaf voor een alcoholvrije versie. Vandaag een recept voor glühwein voor kinderen, bijna hetzelfde als de volwassen versie, maar dan zonder alcohol en net wat anders. Voor als de kinderen ‘hetzelfde’ willen drinken als hun ouders of als je om een andere reden wél van de smaak van glühwein wil genieten, maar geen alcohol wil drinken. Met dit recept zet je een flinke pan klaar, dus genoeg voor zeker 8 glaasjes/mokken.

Wat heb je nodig?

  • 1 liter druivensap
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • kandijsuiker
  • 6 kruidnagels

Zo ga je te werk:

1. Giet het druivensap in een pan. Steek de kruidnagels in de sinaasappel en doet deze, samen met een kaneelstokje in de pan.

2. Zet de pan op laag vuur. Laat het een halfuurtje lekker warm worden. Breng het niet aan de kook.

3. Haal de sinaasappel er na een half uurtje uit en knijp hem boven de pan uit. Probeer zoveel mogelijk sap in de warme drank te persen. Proef de glühwein en voeg eventueel wat kandijsuiker toe. Je kunt ook in elk glaasje een stokje met kandijsuiker steken, ziet er ook nog feestelijk uit!

gluhwein_voor_kinderen_1

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.