Als ik pastagerechten maak met tomatensaus dan probeer ik die tomatensaus altijd wel wat op te fleuren met een handvol kruiden of specerijen. Voor deze gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes heb ik dat niet gedaan. Eigenlijk om een aantal redenen: a. ik had totaal geen zin om te koken na een drukke werkdag dus ik wilde het me zo makkelijk mogelijk maken en b. cherrytomaatjes uit blik gecombineerd met chorizo zijn al een match made in heaven en daar moet je gewoon niet zoveel meer aan willen doen. En dus werd dit een maaltijd met maar 8 ingrediënten, ideaal voor een doordeweekse dag. En lekker dat dit overigens was. Vic, Tim en ik hebben ervan gesmuld en stiekem vonden we het maar jammer dat er niet nog meer in de ovenschaal achterbleef. Dus tja, wellicht zijn de porties ietwat aan de grote kant maar toch steek ik dit recept in voor 2 personen. Omdat het zo lekker is dat je er maar van blijft eten en ik zeker weet dat je met drie eters niet genoeg gaat hebben. Ik zeg altijd maar zo: liever teveel dan te weinig.

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi
  • 200 gr chorizo - in plakjes
  • 400 gr cherrytomaatjes uit blik
  • 2 tenen knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 bol mozzarella
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm ondertussen een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de plakjes chorizo tot de worst vet begint los te laten.
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe de cherrytomaatjes in de pan en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal goed in.
  • Schep de gnocchi door de chorizo-/tomatensaus en schep vervolgens alles in de ingevette ovenschaal.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over het gerecht in de ovenschaal. Schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven of tot de mozzarella is gesmolten.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

15 reacties

  1. Judith

    Dat handje op de foto bij de kaasrasp :-)

    Ziet er heerlijk uit, ga ’t eens proberen met Sucuk!

    En ben nog steeds heeel blij met de foto’s bij de printable van het recept, thnx!

    Beantwoorden
  2. Anne-Marie

    Wow, dit lijkt mij heerlijk! Ook lekker comfort herfstfood ofzo. Maarre: cherrytomaatjes uit blik? Nog nooit van gehoord en gezien, haha. Gewoon bij elke supermarkt?

    Beantwoorden
  3. Narska

    Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt. Met zelfgemaakte gnocchi (recept uit ‘Reishonger’). Heerlijk, wel machtig. Volgende keer iets kleinere portie nemen. Zeker voor de herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  4. Christianne

    Dit recept voor de zoveelste keer gemaakt vanavond. Blijft mijn favoriet om gnocchi te bereiden! Zelf gooi ik er altijd een paprika bij en wat extra cherry tomaatjes.

    Beantwoorden
  5. Gertjan

    Heerlijk recept, geeft veel meer inhoud dan vele andere recepten met gnocchi. Bliktomaatjes zouden ook vervangen kunnen worden door verse cherrytomaten

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.