Er zijn maar weinig recepten met couscous die ik écht lekker vind. Eigenlijk zijn het voornamelijk salades. Ik weet niet waarom maar ik vind gewoon niet dat couscous zich goed leent voor het avondeten. Nee, dan heb ik toch honderd keer liever aardappeltjes, pasta of rijst. Maar als je dan toch gezond besluit te eten is couscous een ingrediënt dat al gauw om de hoek komt loeren. Gelukkig bedacht ik een wel heel fijne salade, deze Groene couscoussalade met basilicumvinaigrette is namelijk heel erg lekker. Perfect als bijgerecht bij een stukje vis of vlees, om als salade op tafel zetten tijdens de barbecue of om de volgende dag op te eten als lunch. Heerlijk multifunctioneel dus en daar word ik blij van.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen als bijgerecht)

Voor de salade:

  • 150 gram couscous
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 1 eetlepel verse bieslook

Voor de basilicumvinaigrette:

  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

1. Snijd voor de basilicumvinaigrette de verse basilicum fijn en roer deze door de witte wijnazijn, en olijfolie. Rasp de knoflook en snipper het sjalotje. Voeg deze samen met het citroensap, peper en zout aan de vinaigrette toe en roer goed door. Zet even opzij.

2. Doe de couscous in een kom en schenk hier de warme kippenbouillon bij. Dek de kom af en laat de couscous wellen.

3. Kook ondertussen de doperwtjes gaar.

4. Roer de couscous met een vork los en voeg hier de gekookte doperwtjes aan toe. Hak de bieslook fijn en doe deze samen met de gedroogde dille en de basilicumvinaigrette bij de couscous in de kom. Schep alles even goed om.

5. Verkruimel de verse geitenkaas en schep deze luchtig door de couscoussalade. Serveer de salade direct of bewaar hem in de koelkast.

Groene couscoussalade met basilicumvinaigrette

4 reacties

  1. MARIJKE

    Dit klinkt heerlijk! Ik ben juist gek op couscous als avond maaltijd. Wat een heerlijk idee deze basilicumvinaigrette! Ga ik zeker een keer namaken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.