Eigenlijk had ik dit gerecht eerder ‘curry’ moeten noemen want ik gebruik een currypasta in het recept. Maar toen ik het recept bedacht deed ik dat vooral met prei en kokosmelk in mijn achterhoofd houdend. Ik wilde namelijk in kokosmelk gestoofde prei maken en dan het liefst met garnalen. Want die laatste lagen nog in de vriezer. Hoe de naam van het recept ook is, het is lekker geworden. Als je dol bent op kerrie, prei, de smaak van kokos en op zoek bent naar een supersimpel en vrij snel gerecht: dit is je ding.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 prei-stengels
  • 250 gram gamba’s (ik gebruik ze voorgegaard)
  • 1 rode paprika
  • gele currypasta*
  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • cayennepeper
  • gefrituurde uitjes
  • peper en zout

*Ik ben zelf fan van de currypasta’s van Kumar’s. Ik gebruikte hiervan de gele variant met onder andere kerrie.

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een wok en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Fruit het geheel tot het goed begint te geuren.

2. Doe de gele currypasta samen met een hoeveelheid cayennepeper, peper en zout naar smaak bij de knoflook en de ui. Wok alles zo’n 2/3 minuten.

3. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen. Doe beide groenten in de pan en wok dit 2 minuten op hoog vuur.

4. Schenk de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht 10 minuten op laag vuur stoven.

5. Voeg de laatste 2 minuten de voorgegaarde garnalen toe om ze nog even op te warmen. Voeg de garnalen al toe bij stap 3 wanneer je verse rauwe garnalen gebruikt.

6. Serveer de in kokosmelk gestoofde prei op gekookte rijst en garneer met gefrituurde uitjes en desgewenst met verse koriander.

Dit gerecht is ook prima in de koelkast te bewaren voor de volgende dag.

In kokosmelk gestoofde prei met gamba's

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Luna

    Hoi Sabine, klinkt lekker dit recept! Ik had eigenlijk een vraagje. Ik Check je website altijd p mijn mobiel. Nu is het zo dat de foto van je laatste post in het scherm past, maar de foto’s van elke post daarna te groot is. Klopt dat wel? En ik blijf je site zo mooi vinden. Het is strak maar ook gezellig. Ga zo door

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik heb alles even nagelopen maar er lijkt niets mis te zijn. De afbeeldingen zijn op mijn telefoon ook allemaal passend en gelijk. Welke telefoon heb je en is ie volledig ge-update?

      Beantwoorden
  2. Jaimyskitchen

    Dat bordje!! Zo mooi :)
    Het gerecht lijkt me ook echt heel lekker. Wete normaal nooit zo goed wat te doen met prei, terwijl het zo lekker is!

    Beantwoorden
  3. Carly

    Heerlijk! Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Ik heb alleen de prei vervangen door paksoi omdat ik dit gewoon lekkerder vind en heb er wat pandan rijst bijgekookt.
    Heerlijke smaken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.