Ik eet als dessert het liefste iets van taart. Mocht ik ergens uit eten zijn en er staat cheesecake op de dessertkaart, dan bestel ik die. En dus is het voor het kerstdiner voor mij een vrij logische keuze om cheesecake als dessert te serveren :-) Een dikke hoera dus voor de OhMyFoodness Cheesecake Bakmixen! Want daar kun je perfect mee uit de voeten. En wat vooral heel fijn is aan deze feestelijke variant, is dat hij erg makkelijk te maken is. Het is werkelijk in een handomdraai gedaan. Maar, zoals je op de foto ziet hebben we het niet alleen bij de mix gelaten, we hebben er een feestelijke Kerst-twist aan gegeven… En lekker dat ‘ie is!

Wat hebben we gedaan…

Kerst. Dat woord betekent voor mij vooral heel veel feestelijkheid. En als ik dan denk aan een cheesecake die daarbij past, dan is dat een cheesecake die dat ook uitstraalt. Goud van kleur. Met een lint eromheen. Dat moest het worden. En om een klein beetje buiten de gebaande paden te gaan, heb ik ervoor gekozen om van de cheesecake een redelijk ‘tropische’ variant te maken. Eentje die je even aan een wit strand doet denken, in plaats van witte sneeuw. Lekker toch?

In deze cheesecake zit kokos, in de bodem en in de vulling. Bovenop ligt gekaramelliseerde ananas en daar weer overheen heb ik gouden chocoladekrullen gestrooid (van witte chocolade gemaakt). Natuurlijk ook nog wat kokosrasp eroverheen om het af te maken en om de taart heen heb ik lange vingers gelegd, zoals een charlotte. Maar dan wel kaneel-lange vingers want die zijn nóg lekkerder dan de gewone vind ik.

Al met al een cheesecake om je vingers bij af te likken en een pareltje voor de feestdagen!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kerst Cheesecake met OMF Bakmix!

1 cheesecake

Ingrediënten

  • 1 OhMyFoodness New York Cheesecake Bakmix + bijbehorende ingrediënten zoals op de verpakking vermeld staat.
  • 125 gram kokosrasp + extra voor decoratie
  • 3x140 gram ananasblokjes uit blik
  • 1 el rietsuiker
  • een klont roomboter
  • 1 pak lange vingers kaneel (125 gram)
  • gouden chocolade krullen ik kocht die van Cake Angels

Instructies

  • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Maak de cheesecake met de OMF bakmix volgens de instructies die op de verpakking vermeld staan, maar voeg de volgende stappen toe:
  • Als je de koekkruimels bij de gesmolten boter in het pannetje doet, voeg dan ook 25 gram kokosrasp toe. Roer goed door en stort de bodem in de springvorm.
  • Aan het beslag van de cheesecake voeg je de overige 100 gram kokosrasp toe. Stort het beslag op de bodem, verdeel gelijkmatig en schuif in de oven.
  • Wanneer de cheesecake klaar is en volledig afgekoeld (inclusief opstijven in de koelkast), karamelliseer je de stukjes ananas. Lek ze goed uit en bak ze in een droge koekenpan. Voeg na 5 minuten de klont boter en de rietsuiker toe en bak totdat ze beginnen te karamelliseren.
  • Leg de stukjes op de cheesecake en decoreer met de gouden chocoladekrullen en nog een beetje kokosrasp.
  • Maak nu af met de lange vingers. Steek 1 lange vinger vast met een satéprikker en leg vervolgens alle andere kaneelvingers schuin op elkaar. Knoop er losjes een lint omheen.

Notities

  • Je kunt de cheesecake heel goed een dag van tevoren maken en op de dag zelf de ananas karamelliseren en de cheesecake verder decoreren. Ook i.v.m. het slap worden van de kaneelvingers is dit een goed idee.
  • Verse ananas gebruiken is natuurlijk ook een optie!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Tag @ohmyfoodnessnl of gebruik #ohmyfoodnessnl!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.