Afgelopen maandag stond ik de hele dag op de Libelle Zomerweek om workshops te geven. Het thema van de Zomerweek was Spanje en als het even kon zou het leuk zijn als mijn workshop iets te maken zou hebben met ‘Guilty Pleasures’. Eerst dacht ik aan Churro’s maar qua uitvoering was dit niet mogelijk. Uiteindelijk besloot ik Sangria te maken. Zes workshops verdeeld over de dag met ieder uur 12 dames die wel zin hadden in een borrel. Succes gegarandeerd natuurlijk en het was ook enorm gezellig. Dat Sangria recept dat we maakten wil ik jullie niet onthouden. Ik noem het ‘Klassieke’ Sangria omdat het om een rode Sangria gaat, maar mijn versie is alles behalve klassiek. Stiekem vind ik de Sangria op mijn manier het allerlekkerst.

Wat heb je nodig? (1 liter Sangria)

  • 750 milliliter fruitige rode wijn
  • 250 milliliter bruisend water
  • scheutje Safari
  • aardbeien
  • appel
  • sinaasappel
  • citroen

1. Snijd de aardbeien, appel, sinaasappel en citroen in stukjes of schijfjes. Als je het fruit graag wilt opeten, snijd het dan in hapklare stukjes. Dient het alleen om de Sangria smaak te geven en ter decoratie, snijd het fruit dan in grove stukken.

2. Schenk het bruisende water en de rode wijn bij het fruit in de kan.

3. Voeg een scheut Safari toe en roer het geheel even goed door.

4. Zet de kan in de koelkast en laat de Sangria 4 – 5 uur trekken, daar wordt ‘ie namelijk lekker zoet van. Voeg vlak voor het serveren nog wat ijsklontjes toe, koud is de Sangria namelijk het allerlekkerst.

Die Safari voegt voor mij echt de kick toe die Sangria nodig heeft. Het is heerlijk zoet, fruitig en bovendien kun je met de rest van de fles ook nog cocktails maken. Handig!

Klassieke Sangria

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

19 reacties

  1. Marita

    Heerlijk! Ik maak ‘m ook regelmatig zelf, maar dan met Spa Orange als bruisend water. Scheutje safari klink ook goed!

    Er schijnt ook een witte versie van de sangria te zijn, maar die heb ik nog nooit gemaakt.

    Beantwoorden
  2. Daniëlle

    Ik vind sangria zó lekker, ik dronk het altijd in Spanje. Op 14 juni vier ik mijn verjaardag, dan ga ik dit zeker maken! Dankjewel!

    Beantwoorden
  3. Lynet

    Heerlijk!! Ik sla het recept op, hoe leuk om dit te serveren van de zomer? Ik ben ook erg benieuwd naar je recept voor de witte variant.

    Beantwoorden
  4. Jeroen

    Een echte Sangria moet idd een goede kick bevatten. Ofwel je moet de alcohol proeven en niet een half vruchtensapje. Vorige week in het zonnige Spanje nog een recept onttrokken van de plaatselijke Tapasbar.

    Gin, Bananenlikeur, Likeur 43, Brandy, Cointreau, Verse Jus, Cava, bruine suiker, divers fruit en crushed ice. Van alles een klein borrelglaasje, glas verse jus en rest Cava.

    Enjoy!

    Beantwoorden
    • Tanja

      Zo was ongeveer de Sangria Jeroen, die ik lang geleden in Spanje dronk. met Gin en Brandy, rode wijn, verse jus en veel sinaasappel en citroen. In een klein barretje ,door Enrico ter plekke klaargemaakt. Het kan zijn dat hij nog meer toevoegde, dat kon ik niet zien. Maar lekker dat die was! :-) Wel heel erg pittig ;-) De sangria’s die ik vorig jaar op terrasjes bestelde waren aardig maar kwamen niet in de buurt. Ik ga jouw recept zeker proberen Sabine, dat lijkt me ook heel lekker en geschikter om thuis te drinken :-)

      Beantwoorden
  5. Puck

    Oeh, ik houd niet van wijn, maar zo klinkt het toch wel lekker… Vooral door de sangria. Ben benieuwd wat een witte wijn (of Hugo) zou doen met al dat fruit… Daar wordt ik waarschijnlijk blijer van.

    Beantwoorden
  6. Eline

    Leuk recept, goeie timing want volgende week ben ik jarig.
    Ik vier het met 6 vriendinnen dus dan maak ik lekker een kan Sangria :)
    Had al een ander recept maar ik maak er gewoon een combi van
    Dus rode wijn, verse sinaasappelsap, en safari en natuurlijk vers gesneden fruit.

    Beantwoorden
  7. Emélia

    Ik heb de sagria afgelopen zaterdagmiddag gemaakt, voor een tuinfeestje, met spaanse zoete wijn verder het recept en lekker veel zomersfruit
    nou het was een succes s’ avond ze lepede het weg als bowl
    ik ga het zeker vaker maken
    dank je Gr Emélia

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.