Eén van de leukere dingen van koken vind ik het spelen met bestaande gerechten. Zo zijn we inmiddels allemaal wel bekend met het maken en eten van wraps en ik kan me ook bijna niet voorstellen dat je nog nooit lasagne hebt gegeten. En nu ben ik er om deze bekende manieren van eten eens flink op te schudden. In het artikel van vandaag laat ik je namelijk een recept voor Lasagnewraps zien. Dat is al het goede van lasagne, maar dan sneller klaar. En met tortillawraps in plaats van pastabladen. Ik laat het aan jou over of je vindt dat dit recept gezond is, maar lekker is het in ieder geval zeker.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 4 tortillawraps
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram rundergehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 300 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • 1 bol mozzarella

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een (hapjes)pan aan tot het goed begint te geuren.

2. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout toe en bak dit 2 minuten mee.

3. Doe het gehakt in de pan en bak dit rul. Voeg vervolgens de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak dit mee tot de groenten zacht zijn.

4. Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de lasagnesaus 15 minuten zachtjes pruttelen.

5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in met olie.

6. Schep op iedere wrap een flinke lepel van de lasagnesaus en rol de wraps op. Leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal.

7. Schep de overige lasagnesaus over de wraps en verdeel de mozzarella over het gerecht.

8. Schuif de ovenschaal 10 – 15 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella gesmolten is. Ik vind het zelf altijd lekker om de schaal nog 5 minuten extra onder de grill te zetten. Dan wordt de kaas lekker krokant.

Lasagnewraps uit de oven

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Beau

    Ik vind het altijd jammer dat er maar 2 foto’s staan in jou foodblogs! Het is altijd zo’n sip einde met maar 1 foto.

    Beantwoorden
    • Birte

      Ja! Ik mis ook soms foto’s van het proces. Het kan zo’n fijn overzicht geven als je het recept kunt volgen via foto’s in plaats van het lezen. Maar dit kan ook een persoonlijk dingetje zijn.

      Beantwoorden
  2. Loes

    Ziet er goed uit. Zeker een recept om eens te proberen.
    En dat terwijl ik ook nog zoveel uit je boek moet maken haha.
    Liefs

    Beantwoorden
  3. Lianne

    Hoi Sabine! Dit ziet er super lekker uit. Zou je hier misschien eens een video van willen maken?
    Ik ben geen ster in de keuken, maar door jou video’s word het koken net wat makkelijker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.