Voor mijn boeklancering was rum-merk Brugal zo lief om een welkomstdrankje te sponsoren. Normaliter word je bij feestjes ontvangen met een glaasje champagne, prosecco, misschien een lichte welkomstcocktail of een sapje maar ik deed het nét even iets anders. Lekker passend bij het Guilty Pleasures Kookboek dat ook anders is dan anders. Bij Julius Bar & Grill, de locatie waar de boeklancering plaatsvond, werd iedereen namelijk ontvangen met een Dark & Stormy Cocktail. Klinkt al spannend, is ‘ie stiekem ook. Omdat het een stevige, ietwat kruidige cocktail is vond ik hem goed passen bij deze tijd van het jaar en daarom deel ik het recept ook nog even met jullie. Serveer hem voor of na het kerstdiner in december, als welkomstdrankje op een feestje of op oudejaarsavond.

Wat heb je nodig? (1 glas)

  • 50 milliliter Brugal Añejo rum
  • 1 flesje Fever Tree Ginger Beer
  • ijsblokjes
  • limoen partje

1. Doe de ijsblokjes onderin een glas en schenk hier het Ginger Beer bovenop.

2. Voeg het limoenpartje toe (knijp eventueel een beetje uit wanneer je een wat frissere smaak in de cocktail wilt!).

3. Schenk de rum over het Ginger Beer en roer dit door, je zult zien dat de cocktail langzaam van kleur verandert.

foto2

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.