Waaaah eindelijk is het zomer. Of nouja, de zon schijnt en de temperaturen zijn wat hoger dan vorige week – om het iets genuanceerder te brengen. Toch heb ik al een poosje de zomer in mijn bol wanneer ik in de keuken sta en daarom deel ik ook vandaag weer een lekker zomers recept. Ik stond ervan te kijken dat ik nog niet eerder een recept voor IJskoffie had gedeeld op de blog, op de Frappucino van Starbucks na natuurlijk. Whyyyy? Ik ben geen enorme koffiedrinker maar ik ben gek op cappuccino en een ijskoffie gaat er in de zomer ook altijd wel in. Tijd voor een receptje dus, die overigens belachelijk makkelijk is dus ik twijfel of ik het wel een recept mag noemen…

Wat heb je nodig? (1 groot glas)

  • 3 bollen vanille-ijs
  • 1 kop sterke koffie
  • 1 theelepel suiker
  • slagroom ter garnering

1. Zorg ervoor dat de koffie goed afgekoeld is voordat je het gaat mixen. Doe de koffie samen met twee bollen vanille-ijs en de suiker in de blender en blend dit tot het een gladde massa is.

2. Schenk de ijskoffie in een hoog glas en voeg de derde bol vanille-ijs aan het glas toe.

3. Spuit een flinke toef slagroom op de ijskoffie en maak af met cacao- of kaneelpoeder.

Mocht je een extra kick aan de ijskoffie willen toevoegen dan kan dat heel makkelijk door Amarula of Disaronno aan de koffie toe te voegen. Liever non-alcoholisch maar wil je wel een lekkere smaak? Een eetlepel cacaopoeder doet ook veel goeds!

Als je de ijskoffie nog iets te koffie-achtig vindt dan kun je nog een scheut melk toevoegen om de smaak iets milder te maken.

IJskoffie

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.