Als je écht een uitgebreid paasontbijt op tafel wilt toveren horen daar eigenlijk pannenkoeken bij. Vind ik dan. Hoewel Pasen dit jaar vroeg valt denk ik altijd aan de lente en daarom maakte ik Lemon & Poppyseed Pancakes. Excuus voor de Engelse naam maar ik vind dit toch feestelijker klinken dan ‘citroen en maanzaad pannenkoeken’. Deze Lemon & Poppyseed Pancakes zijn lekker fris van smaak maar hebben toch een licht aardse smaak door het maanzaad. Ik vind ze in ieder geval heel erg geschikt voor Pasen en daarom deel ik het recept met jullie.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • 125 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 400 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • schil van een halve citroen
  • sap van een hele citroen
  • 1 eetlepel maanzaad
  • snuf zout

1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop het geheel tot een egaal pannenkoekbeslag.

2. Kies de kleinste koekenpan die je hebt en verhit hier in een klontje boter in.

3. Schenk het pannenkoekbeslag in de hete koekenpan en bak de pannenkoeken een voor een aan weerszijden goudbruin en gaar.

4. Stapel de pannenkoeken op en garneer ze eventueel met een beetje poedersuiker.

Ps. Dol op de combinatie van citroen en maanzaad? Er staat ook al een lekkere cake met deze ingrediënten op OMF en ik maakte er al eens miniscones van. Deze laatste kun je natuurlijk ook tijdens het paasontbijt op tafel zetten!

Lemon & Poppyseed Pancakes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Vivian | stayaliveandcooking

    Ik zit er al zo lang over na te denken iets met maanzaad te maken, sinds ik op stage altijd een Orange & poppyseed muffin wist te veroveren… maar hier had ik nou niet opgekomen! Leuk idee, en lekker voor bij de paasbrunch;)

    Beantwoorden
  2. Marije

    Hmm, dit klinkt echt verrukkelijk. Zoet en fris, mjum! Ik denk dat ik mijn meneer daar erg blij mee kan maken :-)

    Beantwoorden
  3. Nienke

    Vandaag gemaakt voor de paasbrunch, was echt lekker: luchtig, fris. Ook makkelijk om te maken

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.