Je hebt van die mensen die zo dol zijn op Carpaccio dat ze het in ieder restaurant bestellen. Ik zelf herken dat niet, ik ben namelijk nooit echt dol geweest op Carpaccio. Ik vind het saai, de dressing vaak niet helemaal je van het en bovendien vind ik het ook niet vullend genoeg. En toch wilde ik eens kijken of er niet meer uit Carpaccio te halen is. Ik maakte een Broodje Carpaccio en jullie weten dat het vrijwel nooit voorkomt dat ik een paar keer hetzelfde eet, maar dit broodje at ik in diezelfde week twee keer en bij het uitwerken van het recept krijg ik er weer zin in. Dit Broodje Carpaccio is zó lekker en komt niet eens in de buurt van het – naar mijn idee – saaie voorgerecht.

Wat heb je nodig? (2 broodjes)

  • ½ Turks Brood
  • 150 gram Carpaccio vlees (of rauwe ham)
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 6 zongedroogde tomaten
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes

1. Snijd het halve Turkse brood nogmaals doormidden. Rooster de broden heel even in de oven zodat ze knapperig worden.

2. Snijd de broden doormidden en smeer de onderste laag in met de truffelmayonaise.

3. Verdeel hier het Carpaccio vlees overheen en top af met de rucola en zongedroogde tomaatjes. Snijd die laatste eventueel in kleinere plakjes zodat je bij iedere hap een zongedroogde tomaat proeft.

4. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan zodat ze smaakvoller worden en strooi ze vervolgens over de broodjes.

5. Verdeel de Parmezaanse kaas over de broodjes Carpaccio en dek af met het kapje brood.

Broodje Carpaccio

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. Joyce

    Ik vind carpaccio heerlijk, maar kan het jammergenoeg niet eten :-( het broodje ziet er wel lekker uit. Misschien maak ik hem dan met ham

    Beantwoorden
  2. Birgit

    Ik hou van carpaccio, maar absoluut niet van rucola. Bij mijn favoriete restaurant (steakhouse Amadeus in Silvolde) hebben ze onwijs lekkere carpaccio, die heel anders geserveerd wordt dat wat ik normaal gesproken op menukaarten zie staan. Hier doen ze er een heerlijk frisse slamelange en frisse dressing bij. Dat in combinatie met veel pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes maakt het echt tot mijn favoriete voorgerecht aller tijden. Bij de slager in de buurt hebben ze ook broodjes carpaccio. Ook onwijs lekker!

    Beantwoorden
  3. Kim | Notendopje.nl

    Oooooh *klapt in handjes* heerlijk! Ik ben zo iemand die in ieder restaurant carpaccio besteld ;) Ik vind het gewoon zo’n supercombinatie altijd! Afgelopen week nog geluncht met een carpacciosalade met truffelmayonaise. Hmmm!

    Beantwoorden
  4. Nora Schenk

    Oh wat lekker! Ik hou dus best wel van carpaccio. Maar NOG MEER van truffelmayonaise!! Waar koop jij je truffelmayonaise? Welke vind je het lekkerst? xx

    Beantwoorden
  5. Luna

    Toevallig vandaag voor het eerst gegeten. Het is heel lekker, maar je hebt op een punt wel gelijk: het vult niet genoeg. Het is op voordat je het weet, een echt voorgerechtje dus als je wel iets vooraf wilt bestellen, maar niet teveel wilt eten ivm hoofdgerecht. Als lunch zou ik het dan ook niet kiezen. Dit broodje is een leuk idee trouwens!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.