Onlangs kwam ik op de blog van een mede foodie – ik kan me even niet meer herinneren wie het was – een recept voor een broodje tegen waarbij gebruik werd gemaakt van kip. Nu is een broodje kip niet zo bijzonder maar in plaats van kipfilet werd er gebruikt gemaakt van chickenwings. En dat vond ik zo’n waanzinnig idee dat ik het zelf ook heb geprobeerd. En wauw, een broodje chickenwings in plaats van een broodje kipfilet is zoveel lekkerder! Veel malser, zachter van smaak. Echt heerlijk. En dus deel ik je vandaag mijn …. ding …. ik kan dit namelijk echt geen recept noemen. Een perfect gerecht voor in het weekend, als je een keer geen zin hebt om te koken!

broodje chickenwings

Wat heb je nodig? (5 broodjes)

 • 5 witte bollen
 • 1 zak/pak gekruide chickenwings
 • 1 grote ui
 • sambasaus of een andere saus naar keuze

Ik begrijp dat ik met dit ‘recept’ mijn geloofwaardigheid als foodie compleet de grond in boor want naast dat ik zelf eigen niets maak, gebruik ik ook nog eens de allergoedkoopste chickenwings die je kunt krijgen. De vertrouwde rood/witte zak zal zo langerzamerhand vervangen zijn of vervangen worden voor een nieuw exemplaar, maar bij de Albert Heijn kun je in het vriesvak een zak voorgekruide chickenwings vinden voor twee, drie euro. Laten we het maar scharen onder het kopje guilty pleasure. Voel je uiteraard vrij om duurdere/eerlijke kip te gebruiken.

1. De chickenwings zijn al voorgekookt dus je hoeft ze alleen maar in een pan te verwarmen. Oven kan ook, persoonlijk vind ik de chickenwings uit de pan het lekkerst!

2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en bak deze in een klein beetje olijfolie gaar.

3. Pluis de warme chickenwings met twee vorken uit elkaar en verdeel de geplozen kip over de broodjes. Schep de gebakken uitjes hieroverheen en schenk over ieder broodje een beetje sambasaus.

En that’s it, meer woorden maak ik er niet aan vuil maar probeer het eens, je zult dan vanzelf merken waarom ik hier zo lyrisch over ben.

broodje chickenwings

broodje chickenwings

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

  • Sabine

   Jammer dat je je commentaar niet op een nette/beschaafde manier weet te verwoorden. Er staat zelfs nog in de tekst dat je je vrij moet voelen om duurdere/eerlijke kip te gebruiken dus ik snap niet waar je de term ‘aanraden’ op baseert.

   Beantwoorden
 1. Joyce

  Ook al is het eigenlijk geen recept, het lijkt me toch heerlijk! Dit gaat voor volgend weekend op de planning

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.