Gesponsord – Zoals jullie misschien wel weten was ik afgelopen april op uitnodiging van Queens in Vietnam om daar hun pangaproductie te bekijken. Ik schreef er al een heel uitgebreid artikel over en ik heb jullie ook al een beetje van Vietnam laten zien aan de hand van foto’s van het straatbeeld. Vietnam heeft mijn hart wel een beetje veroverd en ik wil er graag nog eens heen. Op Facebook kreeg ik van een aantal lezers commentaar waarom er vis uit Vietnam wordt gehaald en niet uit onze eigen Noordzee, maar dit doet Queens ook! Voor de Nederlandse visserij is Schol een van de belangrijkste vissoorten en daarom wilde ik jullie daar graag een recept mee laten zien. Ik maakte een Broodje scholfilet met homemade Tartaarsaus. Lekker voor de lunch en sowieso een fijn visje om deze zomer te gebruiken want op de barbecue doet ‘ie het ook erg goed. Je vindt de scholfilet van Queens trouwens in de diepvries, ze zijn per twee filets verpakt in een vierkant doosje. In één doosje zitten vervolgens vier scholfilets en dit is in totaal voldoende voor twee broodjes. Je mag de vis best een beetje proeven namelijk!

Wat heb je nodig? (2 broodjes)

  • 1 doosje Queens Scholfilet
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • handvol ijsbergsla
  • 2 zachte bollen
  • 1 rode ui

Voor de tartaarsaus:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel peterselie
  • peper en zout

1. We beginnen met het maken van de tartaarsaus, dan kunnen de smaken hiervan nog iets intrekken. Snijd de augurken en kappertjes fijn. Hak de bieslook en peterselie en prak het hardgekookte ei met een vork fijn. Roer alle ingrediënten voor de tartaarsaus vervolgens door elkaar.

2. Laat de scholfilets ontdooien en dep ze droog met een vel keukenrol. Bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout en bak ze vervolgens in een koekenpan gaar. Scholfilets zijn maar dun, ze hebben hooguit een minuut of vijf nodig.

3. Snijd de broodjes open en de rode ui in ringen.

4. Verdeel de sla over de onderkant van de broodjes en leg hier de scholfilets overheen. Sprenkel een beetje citroensap over de scholfilets.

5. Verdeel de uienringen over de broodjes en maak af met de verse tartaarsaus.

Zoals ik al eerder aangaf ben ik erg enthousiast over de vis van Queens omdat ik weet dat er zorgvuldig mee om wordt gegaan en met eigen ogen heb gezien hoeveel aandacht er wordt besteed aan de productie van vis. Mocht je willen weten welke vissoorten Queens nog meer in hun assortiment heeft, op hun website vind je het volledige productoverzicht.

Broodje Scholfilet met homemade tartaarsaus

Dit is een gesponsord artikel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Catho

    Ooeh this looks yummy! Ik ben dol op de combi vis met tartaar dus dit broodje scholfilet ga ik snel eens maken. Dankje voor het receptje, Sabine :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.