Broodje uit de oven: Geitenkaas met gerookte zalm

Gesponsord – Dat wij Nederlanders altijd graag voor het bekende gaan mag duidelijk zijn. De Caesar Salads en broodjes geitenkaas met honing en walnoten zijn al jaren niet van de menukaart van het gemiddelde restaurant af te slaan. Zonde eigenlijk want met al die losse ingrediënten kun je zoveel meer variëren. Ik hoop je met dit heerlijke broodje uit de oven fijne variatie te kunnen bieden. Dit broodje geitenkaas met zalm is wellicht niet de eerste combinatie die je zou bedenken maar wel zo ongelofelijk lekker dat ik durf te wedden dat je de volgende keer twee keer nadenkt voordat je weer voor de geitenkaas met honing en walnoten combinatie gaat. Voor dit broodje gebruik ik de plakjes geitenkaas van Maaslander. Deze geitenkaas is heerlijk romig en zacht van smaak en hierdoor heel toegankelijk. Mocht je nog niet zo bekend zijn met geitenkaas dan is de geitenkaas van Maaslander een hele goede eerste stap.

Wat heb je nodig? (1 – 2 personen)

Voor de honing-mosterddressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde dille

1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Snijd het broodje over de lengte doormidden en beleg beide helften met de geitenkaas. Verdeel de zalm eroverheen.

3. Snijd de ui in halve ringen en verdeel deze over de broodjes. Leg de broodjes op de bakplaat en grill deze ongeveer 5 – 7 minuten tot de kaas goed gesmolten is en aan de randjes bruin begint te kleuren. Op deze manier komt de smaak van de geitenkaas extra goed naar voren.

4. Meng alle ingrediënten voor de honing-mosterddressing door elkaar en sprenkel deze over de nog warme broodjes.

5. Verdeel de verse dille over de broodjes en serveer ze vervolgens direct.

Broodje geitenkaas met zalm

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Maaslander

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 309364804
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 309364804
B8882691

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Wat een goede combinatie en inderdaad weer eens wat anders dan de noten en honing.

  2. Joyce says:

    Dit klinkt echt lekker. Dit probeer ik morgen eens voor lunch :-)

  3. Laura - Dagelijkse hap says:

    Wauw, dit ziet er zo ongelofelijk lekker uit :D

  4. UH. uh, klopt de tekst “broodje in de oven?” Ik heb afgelopen jaar een boek gekocht van Tamara Weide met de titel “broodje in de oven”. Liften jullie mee? Ik ga proberen deze Mevrouw Weide te bereiken of zij weet dat “misbruik?” van haar wordt gemaakt!
    Elisabeth

    1. Sabine Author says:

      Dus hiermee bedoel je te zeggen dat als iets een ‘ovenschotel’ wordt genoemd het misbruik maken is van het boek 500 stoof- en ovenschotels van Rebecca Baugniet?

      Een broodje uit de oven is gewoon een broodje dat in de oven wordt gemaakt en heeft totaal niets met een boek te maken.

    2. Ben je wel helemaal goed …

  5. @Elisabeth, dat is een erg normale uitdrukking, dus nee, Sabine maakt geen misbruik van Tineke haar boektitel.
    En Sabine, ziet er weer goed uit. Heb ke Ook ideeën om de smaak van geitenkaas minder sterk te maken? Want thuis lust niet iedereen het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close