Broodje varkenshaassaté

Op de een of andere manier heb ik op druilerige dagen altijd zin in een warme lunch, hebben jullie dat ook? En als het even kan ook nog een vrij stevige lunch. Warme broodjes gaan er bij mij op zulke momenten in als warme broodjes (hah!) en een voorbeeld van zo’n heerlijke lunch is dit broodje varkenshaassaté. Ik maakte de broodjes al een poos geleden voor Koken met Aanbiedingen maar nu de zomer in Nederland ook op zijn einde loopt vond ik het tijd om het recept hier te plaatsen. Zeker een keer namaken in het weekend, als je niet zoveel zin hebt om te koken want ik cheatte een beetje met de satémarinade.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 300 gram varkenshaas
  • 1 zakje Verstegen kruidenmix voor sate
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 stokbroden (afbak of vers)
  • ½ komkommer
  • veldsla
  • gefrituurde uitjes
  • satésaus
  • olie

1. Snijd de varkenshaas in blokjes en doe deze in een grote kom. Doe hier de kruidenmix en één eetlepel ketjap bij. Schep het geheel goed om.

2. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas in vijf minuten om en om gaar.

3. Bereid de baguettes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd iedere baguette door midden en snijd de vier broodjes vervolgens door de lengte doormidden.

4. Beleg de broodjes met sla en plakjes komkommer.

5. Verdeel de varkenshaassaté over de broodjes en schep over ieder broodje een beetje satésaus.

6. Verdeel tot slot een hoeveelheid gefrituurde uitjes naar wens over de broodjes.

Broodje varkenshaassate

Join the Conversation

  1. Emily van Kampen says:

    Heerlijk! Iedereen bij mij in de familie houdt van saté, dus die ga ik hier zeker een keer heel blij mee maken.

  2. Peetje says:

    Ahhh lekkurrr!!! Ben gek op sate! Zeker een keer zelf maken!

  3. Hester says:

    Ah, zó lekker :) Jammer dat ik nu met school nooit meer thuis ben met de lunch en de broodjes kipsaté bij ons in de kantine uit een pakje en nog erger: uit de koelkast komen, haha.

  4. Roxanne says:

    Lijkt me echt heerlijk!

  5. MySimplySpecial says:

    Wat een goed idee! Daar heb ik wel trek in!

  6. Recept voor satekruiden zelf maken zou ook leuk zijn!

  7. Marlissa says:

    Looking good!

  8. Tietje postma says:

    Hallo Sabine.

    ik kwam in jou recept van de zelfgemaakte pindasaus het ingredient mirin tegen ka jij mij zeggen wat het is en waar het verkrijgbaar is.Alvast bedankt voor het antwoorden.
    Groetjes Tietje postma.

    1. Sabine Author says:

      Mirin is zoete rijstwijn, verkrijgbaar bij Albert Heijn.

  9. Linda says:

    Dit was overheerlijk! De combo met de frisse komkommer en die uitjes is super. Ik ben niet zo’n brood-eter, dus ik heb het in een wrap gedaan. Was ook heel erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close