Eigenlijk mag dit recept geen Caesar Salad worden genoemd want deze salade heeft zijn naam natuurlijk te danken aan de dressing. Die dressing maakt de Caesar Salad echter zo venijnig want sinds ik weet wat daar allemaal in gaat (onder andere eigeel en héél veel olie) weet ik wel dat een salade niet per se altijd een gezonde keuze is. Omdat ik (en Tim ook) nu bezig ben met het Zone dieet maak ik vrijwel iedere keer de dressing voor onze salades zelf en favoriet daarbij is een yoghurtdressing. Omdat ik wel zin had in alle ingrediënten die normaal in een Caesar Salad worden gebruikt besloot ik de basis hetzelfde te houden maar zelf een dressing te maken. En het recept deel ik nu met jou!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram gemengde sla
  • 250 gram kipfilet
  • 2 eieren
  • 1 blikje ansjovis (8 stuks)
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 50 milliliter volle yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel verse peterselie
  • ½ eetlepel verse bieslook
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

1. Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en laat deze in de koelkast staan terwijl je de rest van de salade maakt.

2. Was de sla grondig onder de koude kraan en laat deze vervolgens uitlekken. Verdeel de sla over twee borden.

3. Kruid de kipfilet rondom met peper en zout en bak deze in een beetje olijfolie in een koekenpan gaar. Snijd de kipfilet in schuine plakken.

4. Kook de eieren in 7 – 8 minuten tot ze bijna hard zijn. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd de eieren vervolgens in vieren.

5. Verdeel de ansjovisjes over de salade en besprenkel het geheel met de yoghurtdressing.

6. Schaaf de Parmezaanse kaas met behulp van een dunschiller in grove vlokken en verdeel deze over de salade.

7. Leg de plakken kipfilet in het midden van het bord, verdeel de partjes ei over het bord en strooi tot slot nog een beetje peper en bieslook over de salade.

Deze salade is extra lekker wanneer je er knoflookcroutons bij maakt!

Caesar salad met yoghurtdressing

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.