Toen wij laatst een keer dineerden met soep wilde ik daar Carpaccio-toast bij maken. Uiteindelijk maakte ik overdag verse tortillawraps en het leek mij een veel beter idee om deze direct voor het avondeten te gebruiken. En daarom toverde ik mijn bedachte Carpaccio-toast om in Carpaccio-rolletjes. Die zijn niet alleen heel erg lekker bij een soepje maar ook prima te eten als lunch of om te serveren als partysnack. Een multifunctioneel gerecht, daar houd ik van. En bovendien zijn de rolletjes in no-time klaar en dat zien we toch allemaal graag? Omdat ik het moeilijk vind in te schatten hoeveel rolletjes je per persoon zou eten, leg ik het ‘recept’ uit aan de hand van één wrap.

Wat heb je nodig? (1 wrap – 5/6 rolletjes)

 • 1 verse tortillawrap
 • 1 theelepel truffelmayonaise
 • 3 plakjes rosbief
 • klein handje rucola
 • Parmezaanse kaas
 • peper en zout

1. Smeer één kant van de tortillawrap in met de truffelmayonaise en verdeel de plakjes rosbief hier overheen.

2. Strooi peper en zout naar smaak over de rosbief en verdeel de rucola over de wrap.

3. Schaaf met behulp van een dunschiller wat plakjes Parmezaanse kaas en verdeel ook deze over de wrap.

4. Rol de wrap strak op en snijd hem vervolgens in kleine rolletjes.

5. Serveer de Carpaccio-rolletjes direct of leg ze op een bord en dek ze af met aluminium- of plasticfolie. Je kunt de wraps prima een nacht in de koelkast bewaren.

Zoals je wellicht is opgevallen heb ik de pijnboompitjes achterwege gelaten maar dit komt omdat mijn meneer allergisch is. Ik kan je van harte aanbevelen om bij deze rolletjes wat pijnboompitjes te roosteren en ook deze over de wrap te verdelen voordat je hem oprolt. Héérlijk.

Carpaccio-rolletjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

 1. Megan

  Mmm, carpaccio en truffelmayonaise is zo’n lekkere combi. Leuke rolletjes voor op een verjaardag ofzo, een keer eens wat anders dan met zalm!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.