Zo heel af en toe wil het wel eens voorkomen dat een gerecht per ongeluk ontstaat. Zo kreeg ik laatst een kist met verse groenten thuisgestuurd en aangezien ik de volledige eetplanning + boodschappen daarvoor al in huis had, wist ik even niet wat ik ermee moest doen. Ik vond in de kist onder andere zoete aardappel, paprika en tomaatjes en deze besloot ik voor de lunch in de oven te doen. Ik dook de koelkast in voor wat andere restjes en plukte een pak couscous uit de voorraadkast en ineens ontstond daar een lekkere salade. Vandaag deel ik dan ook het recept voor mijn couscoussalade met gegrilde groenten, een salade die bij jou er heel anders uit kan zien omdat je wellicht andere restjes in huis hebt, maar het is de ideale manier om groenteverspilling tegen te gaan.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 150 gram couscous
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 10 tomaatjes
  • 1 eetlepel dille
  • 1 eetlepel honing-mosterddressing
  • paar plakjes gedroogde ham
  • 2 plakjes verse geitenkaas
  • peper en zout
  • olijfolie

1. Verwarm de oven voor op de grillstand (ik verwarmde de oven voor op 200°C) en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Snijd de zoete aardappel, tomaatjes en paprika grof en doe deze bij elkaar in een kom. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep het geheel even goed om.

3. Leg de gemarineerde groenten op de bakplaat en grill de groenten in een halfuur beetgaar.

4. Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

5. Schep de couscous los met een vork en doe hier de gegrilde groenten, dille en honing-mosterddressing bij. Schep het geheel even goed om.

6. Serveer de couscoussalade met verkruimelde geitenkaas, de plakjes ham en eventueel een beetje extra peper, zout en dille.

Couscoussalade met gegrilde groente

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Thefoodiary

    Hmm, heerlijk! Ik heb dit een hele tijd geleden een keer gemaakt en het was super lekker, je herinnert me er weer aan dat ik het snel weer eens moet maken. Coucous is super lekker maar op een één of andere manier eet ik het toch heel weinig…

    Beantwoorden
  2. Marije

    Heerlijk! Ik eet graag couscous met gegrilde groenten, dus weet ik me wel raad mee. Goed idee trouwens, die saus in combinatie met geitenkaas!

    Beantwoorden
  3. Jacqueline

    Vandaag geprobeerd, was erg lekker! De geitenkaas vervangen door feta (ik hou niet zo van geitenkaas) maar smaakte heerlijk. De combi van zoetig en zout (van de serrano ham) was erg verfrissend. Voor herhaling vatbaar!
    Wij hebben de groenten op de bbq gegrild, en de dressing zelf gemaakt met olijfolie, honing, dijon mosterd en een beetje citroensap.

    Beantwoorden
  4. Suus

    Heb je nog een alternatief wat ik er doorheen kan doen ipv gedroogde ham? Ivm zwangerschap mag ik geen gedroogde ham

    Beantwoorden
      • Suus

        Haha jaa gerookte ham zal het net wat zouter maken maar ach gerookte kip kunnen we ook prima gebruiken;-)

        Geniet van je zwangerschap , tis zo mooi!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.