Toen ik vorige week mijn review van Donna Hays Nieuwe Klassiekers publiceerde had ik stiekem allang een recept geprobeerd. Het boek heeft ongeveer een week prominent op mijn eettafel gelegen en iedere dag heb ik er wel even in gebladerd. Ik vond het zó moeilijk om een keuze te maken met welk recept ik als eerste aan de slag wilde gaan. Bovendien wil ik eigenlijk ieder recept maken en delen maar dan wordt het een soort Julie & Julia maar dan Sabine & Donna. Kan niet en zou voor jullie ook niet leuk zijn. Dus, ik moest een keuze maken en dat heb ik gedaan. Vandaag deel ik Donna Hays romige bloemkoolsoep met jullie. Alleen Donna Hay slaagt erin mij compleet verliefd te laten worden op een soepje en ik ben benieuwd of dit bij jullie ook het geval is wanneer je deze soep gaat maken. Het recept wijkt heel iets af van het boek maar dit had te maken met de hoeveelheden die ik in huis had.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kilogram bloemkool
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 500 milliliter melk
  • 100 milliliter kookroom
  • peper en zout

1. Schil en was de aardappelen en snijd ze grof. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze onder de kraan. Snipper ook de ui grof en hak de knoflook fijn.

2. Fruit de knoflook en de ui in een diepe pan tot de ui zacht en glazig is. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe en bak dit even mee.

3. Doe de bloemkool, aardappelen, bouillon en melk in de pan en draai het vuur halfhoog. Kook het geheel zo’n 25-30 minuten tot de bloemkool en aardappelen zacht zijn geworden.

4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom en peper en zout naar smaak toe.

5. Serveer de soep direct of bewaar hem een dag afgedekt in de koelkast.

Donna Hays Romige bloemkoolsoep

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Marlotte

    Ziet er onwijs lekker uit! Normaal gesproken maak ik mijn bloemkoolsoep heel simpel met alleen maar bloemkool, kokosroom, uitje en wat kruiden. Deze ga ik absoluut een keertje proberen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.