Afgelopen maandag liet ik je al zien hoe je zelf bagels kunt maken. Het zou natuurlijk zonde zijn als we deze heerlijke broodjes niet zouden gebruiken voor een recept en dus deel ik vandaag één van de recepten van Nederlands’ bekendste bageltent Bagels & Beans met je. Eén van hun meest bestelde bagels is de Bagel Wilde Zalm en eerlijk, die is helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Omdat het Fastfood Friday recept van deze week wel heel makkelijk is, is het wel zo leuk (en lekker) als je de bagels zelf maakt. Als je ze belegt wanneer ze net uit de oven komen zijn de broodjes het allerlekkerst.

Wat heb je nodig? (4 broodjes)

  • 4 bagels
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels Philadelphia Light roomkaas
  • 4 theelepels gesnipperde rode ui
  • 4 theelepels kappertjes
  • 2 handenvol gemengde sla

1. Snijd de bagels doormidden en besmeer de onderste helft royaal met de roomkaas. Beleg vervolgens met een laagje sla.

2. Verdeel de gerookte zalm over de broodjes.

3. Top de zalm af met de kappertjes en de rode ui.

Voor extra smaak kun je nog verse bieslook door de roomkaas scheppen.

Bagel Wilde zalm

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.