In de herfst ga ik het liefst op zoek naar echt Comfort Food. Eten waar je gelukkig van wordt, waar je het warm van krijgt en dat bovenal makkelijk is om te maken. Ook voor Fastfood Friday wilde ik graag een makkelijk recept voor ultiem comfort food delen en dit vond ik in het recept voor Chilidogs. Broodjes knakworst zoals wij ze te kennen, maar met nét dat beetje extra. Op Instagram kreeg ik al veel positieve reacties op de foto van deze broodjes, maar wacht maar eens tot je het zelf geprobeerd hebt. Jumm!

Wat heb je nodig? (6 broodjes)

  • 6 bokworsten
  • 6 hotdogbroodjes of witte zachte puntjes
  • 1 handvol geraspte kaas
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 milliliter tomatensaus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper en zout

1. Warm de worstjes in een pannetje met heet water op, breng ze niet aan de kook! Snijd de broodjes aan de bovenkant in.

2. Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Fruit deze in een klein beetje olie in een koekenpan tot het goed begint te geuren.

3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul mee. Breng op smaak met peper en zout, chilipoeder en het paprikapoeder.

4. Voeg de tomatenpuree en de tomatensaus aan het vlees toe en breng het geheel aan de kook. Laat vijf minuten zachtjes doorkoken tot de saus indikt.

5. Leg de warme knakworstjes in de broodjes en schep op ieder broodje een schep van het gehaktmengsel.

6. Strooi af met kaas en serveer de Chilidogs direct.

Chilidogs

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Mara

    Oh, mijn broertje zou dit heerlijk vinden haha.
    Zelf eet ik het liefst mijn broodje vegaworst zoals je ze in denemarken krijgt: Met mosterd en mayonaise, ketchup(van alles een beetje natuurlijk), zure koolsalade, sla en gebakken uitjes. Ohh, zó lekker

    Beantwoorden
  2. Hester

    Knakworst met gehakt, tomatensaus en kaas, da’s inderdaad wel wat anders dan het simpele broodje knakworst met mayonaise dat ik gewend ben! Lekkere toevoegingen lijkt me!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.