Tim zegt al maanden tegen me dat ik voor Fastfood Friday eens een échte Grilled Cheese moet maken. Mijn vaste antwoord was altijd ‘Ja, maar waarom dan? Dat is toch gewoon een tosti.’ Die mening heb ik dan ook maanden lang gehad tot ik de film Chef keek. En iedereen die deze film heeft gezien weet dat er een epische scene in zit waarin de hoofdrolspeler een Grilled Cheese maakt. Vanaf dat moment was ik om, ik zou zelf ook aan de slag gaan met het maken van deze ‘tosti’ en precies op de manier waarop hij dat deed. En aanschouw hier vandaag eindelijk de échte Grilled Cheese à la Chef.

Wat heb je nodig? (per stuk)

  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 3 verschillende soorten kaas*
  • gezouten roomboter
  • olijfolie

*Gebruik bij voorkeur sowieso cheddar als één van de soorten kaas. Zelf verkocht onze kaaskraam dit helaas niet en zijn wij gegaan voor Extra Belegen kaas, Emmentaler en Mosterdkaas. Een erg fijne combinatie!

1. Smeer de sneetjes brood aan één kant in met een laagje gezouten roomboter.

2. Schaaf de drie kazen in plakjes.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de twee sneetjes brood met de beboterde kant naar beneden in de koekenpan. Schuif de boterhammen even door de pan om het vet goed te verdelen.

4. Leg op één sneetje brood twee soorten kaas en op het andere sneetje de derde soort kaas. Draai het vuur halfhoog en laat de kaas langzaam op de broodjes smelten.

5. Wanneer de boterhammen aan de onderkant goed bruin zijn leg je met behulp van een spatel het ene sneetje brood op de kop op de andere (de kazen komen dus vanzelfsprekend aan de binnenkant).

6. Smeer de korstjes van de Grilled Cheese in met nog een klein beetje extra gezouten boter.

En bam! daar heb je hem: een echte Grilled Cheese. Wat een kanon is dit zeg. In Amerika eten ze dit maar wat graag als ontbijt maar zelf krijg ik het dan echt niet weg. Wij aten het zelf als avondeten met nog wat kipsnacks erbij, maar als lunch zou één zo’n tosti al ruim voldoende zijn. Lekker was ‘ie echter zeker, een must voor iedereen die dol is op gesmolten kaas.

Grilled Cheese

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

16 reacties

  1. Jessica

    Wat ziet dit er ook weer heerlijk uit! Ik ben zo blij jouw blog te hebben ontdekt. Ik heb nu veel meer plezier in koken en eet gevarieerder doordat ik het leuk vind (nieuwe) recepten van jou uit te proberen. :) Dankjewel :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.