Ik heb altijd al eens Lobster Rolls willen eten, van die broodjes gevuld met kreeft die in Amerika echt súper populair zijn. Echter vind ik kreeft zo’n luxe product en vertik ik het simpelweg om twintig euro aan een kreeft uit te geven om daar vervolgens maar twee broodjes mee te kunnen maken. Culy inspireerde me om Lobster Rolls met rivierkreeftjes te maken en dat deed ik. Afgezien van het vervangen van de kreeft probeerde ik de rest zo traditioneel mogelijk te doen. Alhoewel traditioneel, iedere regio maakt de Lobster Rolls weer anders dus zie dit een beetje als mijn variatie.

Wat heb je nodig? (4 broodjes)

 • 4 zachte witte puntjes of melkbollen
 • 200 gram rivierkreeftjes
 • 1 kleine ui
 • 1 eetlepel mayonaise
 • een paar druppels tabasco
 • cayennepeper
 • peper en zout
 • 1 eetlepel bieslook
 • 1 klontje boter

1. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte open maar niet helemaal door.

2. Smelt de boter in een koekenpan en snipper de ui. Fruit de ui lichtjes aan in de boter en schep de rivierkreeftjes erdoor.

3. Roer de tabasco, cayennepeper, bieslook, peper en zout door de mayonaise.

4. Schep vervolgens de warme rivierkreeftjes met de ui en de gesmolten boter door de mayonaise en roer goed door.

5. Vul de opengesneden broodjes met het rivierkreeftjesmengsel en serveer direct.

Lobster Rolls

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Linda Delichef

  Hmm, ik vind lobster rolls altijd zo lekker klinken. Het woord alleen al ;). Ik verbaas me sowieso over het aantal Amerikaanse recepten met kreeft, ik vind het ook altijd zo zonde van het geld! Deze broodjes zien er erg lekker uit. Slim idee om het met rivierkreeftjes te maken, sinds ik dat op Culy heb gezien spookt het bij mij ook door m’n hoofd om het toch maar een keer te proberen.

  Beantwoorden
 2. Kim

  Mmm krijg er trek van. Dit kun je eigenlijk met van alles doen natuurlijk. Makkelijk en lekker voor de lunch. Ga het gelijk proberen vanmiddag :-D

  Liefs,

  Kim
  eatcleanqueen.nl

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.