Dat ze bij fastfoodketens alleen nog maar burgers verkopen is allang achterhaald. Onze ‘eigen’ McDonald’s verkoopt namelijk al een aantal jaar de McWrap: een tortillawrap veelal gevuld met kip, sla, groenten en een lekkere saus. Mijn favoriete wrap is de McWrap Honing-Mosterd. Een stuk minder ongezond dan een burger en alsnog ontzettend lekker. Voor Fastfood Friday ging ik zelf aan de slag met het maken van deze honing-mosterdwrap en eerlijk, het is dodelijk simpel. Wanneer je het onderstaande recept aanhoudt (voor twee personen) is het voldoende voor een volledige avondmaaltijd.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 kleine tortillawraps
  • 2 kipfilets à 150 gram per stuk
  • 1 tomaat
  • botersla
  • rucola
  • jong belegen kaas
  • honing-mosterddressing*
  • paneermeel
  • 1 ei
  • bloem
  • zwarte peper en zout

*Ik gebruikte zelf de honing-mosterddressing van Hela maar iedere andere volstaat waarschijnlijk prima. Zelf maken kan uiteraard ook!

1. Klop het ei los in een bakje en verdeel de bloem over een plat bord. Breng de paneermeel flink op smaak met peper en zout (liever teveel peper dan te weinig!) en verdeel ook dit over een bord.

2. Snijd de kipfilet in lange repen en wentel ze door de bloem, hierna door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg dat iedere stukje kip goed bedekt is met een laagje paneermeel en klop het overtollige er voorzichtig af.

3. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar en knapperig. Je kunt hiervoor eventueel ook een frituurpan gebruiken, hiervan worden de kipfilets mooier en egaler van kleur, maar het is wel ongezonder.

4. Leg de tortillawraps heel even in de magnetron zodat ze warm en zacht worden. Verdeel dan de rucola en de botersla in het midden van de wrap.

5. Verdeel plakjes tomaat over de sla en sprenkel hier wat honing-mosterddressing overheen.

6. Leg een hoeveelheid kaas naar wens op de tomaat en leg hier de kip vervolgens op.

7. Rol de wraps op en houd ze tegen met een satéprikker.

mcwrap honing-mosterd

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Frances

    Ik maakte dit ook altijd! Alleen zonder kaas en tomaat, alleen met kipnuggets, wraps, sla en honing-mosterd saus!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.