Er zijn van die combinaties in de foodwereld waar ik altijd nostalgische gevoelens bij krijg. Ik heb dat ook een beetje met appel en salades. Op de een of andere manier vind ik appel verwerken in salades zo oldschool, ik weet niet waarom. Nu heb ik het zelf echter ook een keertje gedaan. Deze frisse lunchsalade met kip en appel is heerlijk voor warme dagen. Dankzij de appel en komkommer heerlijk fris van smaak en omdat ik de een yoghurtdressing heb gemaakt en geen dressing op basis van mayonaise (waar ik eigenlijk dol op ben), is het ook nog eens een gezonde optie. Hoera!

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 150 gram kipfilet
  • 1 appel
  • ¼ komkommer
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • drie blaadjes kropsla/botersla
  • peper en zout

Voor de yoghurtdressing:

  • 1 eetlepel volle yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel verse dille
  • peper en zout
  • citroensap

1. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng de yoghurtdressing op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.

2. Was de slabladeren onder de koude kraan en dep deze droog. Leg ze op een dieper bord.

3. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze om en om in een koekenpan goudbruin en gaar. Pluis de kip vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar.

4. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en de komkommer en appel in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en doe alle ingrediënten samen met de kip in een kom.

5. Schenk de dressing in de kom en schep het geheel goed om. Breng desgewenst op smaak met nog wat extra peper en zout.

6. Schep de kipsalade op de slabladeren en serveer de salade direct. Het is ’t lekkerst als de kip nog een beetje lauw is!

Deze salade kun je natuurlijk ook prima meenemen naar school of werk. Houd dan bij voorkeur wel de dressing apart en voeg deze op het laatste moment toe.

Frisse lunchsalade met kip en appel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Annie

    Hoi Sabine,

    Het lijkt me ook wel eens leuk om te zien wat voor gezonde ontbijtjes en snacks je maakt doordeweeks?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik ontbijt en snack niet zo bijzonder! Ik ontbijt eigenlijk iedere dag met een proteïneshake met daarin (diepvries)fruit en ik snack met fruit, een handje noten en vaak nog een stukje kipfilet of ander proteïnerijk voedingsmiddel.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.