Dankzij collegablogger Betty kwam ik terecht bij deze overheerlijke Gado Gado sandwich. Of nouja, eigenlijk moet ik haar vriend bedanken want als ik Betty moet geloven heeft hij deze sandwich bedacht. En daar ben ik ‘em maar al te dankbaar voor! Het is inmiddels wel bekend dat ik geen groot broodliefhebber ben, maar dat ik van een goede sandwich op z’n tijd wel kan genieten. Dit is zo’n broodje dat ik prima iedere dag als lunch zou kunnen eten. Fris, pittig, knapperig en smooth, je vindt het allemaal terug in dit broodje en dus is ‘ie behoorlijk verslavingsgevoelig!

Wat heb je nodig? (1 broodje)

 • 2 sneetjes brood (Speltbrood is hier heerlijk bij)
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 1 stukje komkommer
 • 1 theelepel sambal
 • 1 eetlepel gefrituurde uitjes

1. Als je vers brood gebruikt raad ik je aan er niets mee te doen, mocht je wat ouder brood hebben dan kun je het van te voren even toasten.

2. Smeer één sneetje brood in met de pindakaas en strooi hier de gefruite uitjes overheen.

3. Was en snijd de komkommer in dunne plakjes, verdeel deze over de uitjes.

4. Smeer het tweede sneetje brood in met de sambal en leg deze bovenop het andere broodje.

Klaar! Moet je nagaan hoe snel je eigenlijk een waanzinnig lekkere lunch op tafel tovert. Want echt hoor, dit broodje is zo lekker. Mocht je hem als lunch mee willen nemen naar bijvoorbeeld je werk of naar school, leg de plakjes komkommer dan op het laatste moment tussen de boterhammen, anders wordt het broodje te nat.

gado gado sandwich

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 1. Lotte

  Ja zo eet ik heel vaak m’n broodje pindakaas! Sowieso is pindakaas met sambal een topcombi! Maar ben dan ook echt een indo. Ik eet overal sambal bij. (Sambal bij!)

  Beantwoorden
 2. Birgit

  Geloof niet dat iemand kan claimen dit bedacht te hebben. Deze combi at ik ook al regelmatig, en met mij vele naderen want heb het al veel vaker voorbij zien komen op internet.. Heerlijk!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.