Sommige dingen klinken heel lekker maar zien er simpelweg niet uit. Ik heb dat ook een beetje met gegrilde groenten. Ik ben namelijk dol op gegrilde groenten maar de looks ervan, die zijn niet om over naar huis te schrijven. Ik maakte laatst gegrilde groenten voor de lunch van de volgende dag (en de volgende dag zien ze er helemaal niet meer uit!) en omdat ik ze zo lekker vond wilde ik het recept toch met jullie delen. Dus excuses, jullie moeten me maar op mijn woord geloven dat deze gegrilde groenten met balsamico echt heel erg lekker zijn, ondanks dat ze er niet zo uitzien. Je kunt ze dus ook prima een dag van te voren maken en meenemen als lunch voor de volgende dag. Koud smaken deze gegrilde groenten namelijk ook prima!

Wat heb je nodig?

Een variantie aan groenten die goed te grillen zijn. Ik gebruikte:

  • 1 aubergine
  • 1 rode + 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 1 courgette

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel goede balsamico-azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout

1. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Je zult merken dat de olie en azijn een beetje lastig mengen, maar wanneer je even stevig roert komt dit wel goed.

2. Snijd alle groenten in plakken en zorg er bij de ui voor dat de ringen bij elkaar blijven.

3. Leg alle groenten in de dressing en schep het geheel even om zodat alle plakjes voorzien zijn van een laagje dressing.

4. Dek de kom met groenten af en laat de groenten minimaal een uur in de koelkast marineren.

5. Verwarm de grillpan voor en leg de groenten in de droge pan (of tussen de grillplaten, wat je ook gebruikt). Door de olie in de marinade hoef je geen vetstof meer te gebruiken.

6. Grill de groenten aan weerszijden tot ze lekker zacht zijn en voorzien zijn van mooie grillstrepen.

7. Dresseer de groenten met de marinade, mocht hier nog een beetje van over zijn.

Gegrilde groenten met balsamico

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Lotte

    Gegrilde groente kan ik elke dag wel eten, zo lekker. En ik vind het er echt niet zo vreselijk uitzien hoor, juist wel lekker kleurrijk!

    Beantwoorden
  2. Esther

    Ik heb het net gemaakt het was heerlijk. Ik heb er zelf nog wat pasta bijgevoegd en als topping grana padano :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.